manfred weber manfred weber

Manfred Weber laže in se sramoti s tvitanjem o odpuščanju novinarjev na RTV

Manfred Weber je predsednik Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu. Oseba, ki je leta 2018 izjavila, da “v Sloveniji potrebujemo močno vlado pod vodstvom Janeza Janše“.  Zakaj bi me torej presenetilo, da Manfred Weber ne ve, kaj tvita in se sramoti, ko tvita o odpuščanju novinarjev RTV. Očitno propagandni stroj desnice izkrivlja informacije in laže o stanju na RTV Slovenija. Kako prozorno, kajne?

Manfred Weber je tvitnil: “In a democracy plurality of media is a strength, not a threat! Seeing journalists, editors and directors fired overnight from the Slovenian national broadcaster @RTV_Slovenija is alarming. We call upon the @VeraJourova to act immediately. We will not tolerate double standards.

In s tem dokazal, da se mu ne sanja, kaj se dogaja na RTV. Nobenega odpuščanja ni bilo na RTV. Bile so pa premestitve, kar pa ni odpuščanje. Očitno desni pol v EU parlamentu laže in zavaja, česar smo seveda že navajeni, in potem politiki trosijo takšne nebuloze in se sramotijo.

Dejansko sem šel iskati njegove tvite o dogajanju na RTV izpred treh let, ko so janšisti postavljali svoje ljudi na položaje na nacionalki. In ni hudič, da ne najdem njegovih odzivov na to. Torej ima zelo polariziran pogled oz. tvitne zgolj tisto, kar mu prinesejo na pladnju, čeprav gre za popolno laž in izmišljotino.

Ampak kdo je kaj drugega pričakoval od desnosučnih politikov v Sloveniji. Da govorijo resnico? Ne. In tole spodaj je sramota in seveda pričakujem, da se Weber opraviči za to laže in podtikanje, ki nima veze z realnostjo …

manfred weber