Ko sem pred leti začel “pizditi” nad Darsom in njihovo nesposobnostjo upravljanja avtocestnega križa, me je marsikdo “ožigosal,” da sem siten in da težim brez veze. Včeraj so ljudje, ki so se vračali z morja, stali v 47 kilometrski koloni na avtocesti. Se vam še vedno zdi, da je moje pozivanje k menjavi vodstva Darsa zgolj teženje? Se vam zdi, da so “motivacijski” napisi na totemih, s katerimi se ukvarja Dars, res potrebni in rešujejo težave vseh, ki uporabljamo avtoceste? Ali pa je mogoče že kdo od tistih, ki mi je očital teženje, ugotovil, da sem imel že ves čas prav?

V soboto sem šel v Italijo. Po avtocesti. 60 kilometrov do Razdrtega je bilo napornih. Vozniki na naših avtocestah se obnašajo precej drugače, kot sem sicer navajen obnašanja na avtocestah. Nobene varnostne razdalje, okupacija prehitevalnega pasu, nihče se ne bi umaknil nazaj na vozni pas po prehitevanju in predvsem vožnja po avtocesti s hitrostjo okoli 60 km/h. Ko sem prišel do Razdrtega, sem bil vesel, da sem zavil z glavne “žile” proti morju in proti Ajdovščini je bila vožnja pravi užitek.

Da ne omenjam vožnje po avtocesti po Italiji. Že dolgo nazaj sem zapisal, da je 1000 kilometrov avtoceste v Italiji manj stresnih proti 50 kilometrih vožnje po naših avtocestah. Promet pač poteka drugače. In vožnja po Italiji s tempomatom je prav prijetna, čeprav so italijanski vozniki nekoč imeli drugačen “predznak”.

Seveda se pozna, da so v Italiji avtoceste proti Benetkam razširili v preteklosti – kar je pri nas čista znanstvena fantastika, in da tam ne nastajajo fantomski zastoji, čeprav je avtocesta polna vozil. Tudi vozniki imajo varnostno razdaljo in predvsem se po prehitevanju vrnejo nazaj na vozni pas – na tistega najbolj desnega. Pri nas pa so vozniki očitno navajeni “komunizma” in vožnje po levem pasu (joke, šala, vic).

Glede na to, da bo Dars naslednje leto in pol urejal “izvoz” Dragomer – to pomeni leto in pol zastojev na tem delu avtoceste proti Vrhniki – in naredili bodo samo izvoz, ki tudi kasneje ne bo reševal zamaška, ki nastaja vsak dan na tem odcepu. Ja, to ro prioritete te nesposobne uprave Darsa, ki pa jim očitno minister in vlada zaupata in smo mi zgolj kolateralna škoda njihove nesposobnosti.