mcdonalds mcplant mcdonalds mcplant

McDonald’s McPlant je krneki

McDonald’s je pred časom dal na trg McPlant, ki vsebuje “rastlinski zrezek” Beyond Meat. Takrat sem si rekel, da ga bom poskusil. In včeraj sem storil to napako. McDonald’s McPlant je krneki in tudi tisoč oglasov na TV ne more spremeniti tega. Škoda, moja pričakovanja so bila visoka.

Ko sem se prehranjeval še “vsejedsko,” sem enkrat vsake kvarte šel v McDonald’s na “cheeseburger”. Takrat je stal 1 evro. Ni bilo okusno, ampak bilo je za zadovoljiti “craving” po “junk foodu”. Potem leta in leta nisem obiskal McDonald’sa, včeraj pa sem si rekel, da se ustavim in poskusim McPlant.

Ker sem se ravno vračal z Bleda, sem se ustavil v McDriveu Lesce. Presenečen, koliko ljudi zvečer se prehranjuje v McDonald’su, sem vprašal, če je McPlant veganski – prijazna “pobiralka” mi je razložila, da imajo takšnega z avokadom brez sira in majoneze in da so pripravljeni na drugi “plošči,” kot pa so ostali burgerji. Sliši se legitimno, kajne?

Naročil še en “pomfrit” in seveda Coca Colo brez ledu. Ko sem odprl škatlo McDonald’s McPlanta, sem bil malce razočaran. Ja, precej podobno, kot je bil nekoč “cheeseburger,” ob katerem sem si vedno zastavljal enako vprašanje – dva ali trije ugrizi? Ponavadi sem se odločil za tri.

Ta McPlant je imel ogromno solate. Malce avokadove “kreme” in pa en košček paradižnika. Okus “mesa” oz. Beyond Meata se sploh ni čutil. In najbolj prevladujoč okus ima njihova “bombetka,” ki je še vedno sladkobna. Zelo negativno presenečen – ker sem dejansko verjel, da so naredili “raketo” za vegane, v resnici pa je čist navaden “fičko” bil ta McDonald’s McPlant.

Potem sem se lotil krompirja in že ob prvem grižljaju ugotovil, da so ga pozabili solati. Eh, ni se mi dalo ukvarjati s tem do trenutka, ko sem ugotovil, da tudi servietov ni bilo dodanih. Očitno ljudje, ki se prehranjujejo vegansko, dobijo drugačne jedi? Ali pač.

Suma sumarum. Coca Cola je bila dobra! In to je to. McDonald’s McPlant pa bom vedno z veseljem preskočil, kajti toliko oglaševanja za manj kot povprečen produkt je zgolj dokaz, kaj je marketing. Točno to.

mcdonalds mcplant
mcdonalds mcplant
  1. Naslednjič do Radovljice k Lačnemu Franzu na vegetarijo.

  2. Se absolutno strinjam. Toliko hype-a za nekaj zanikrnega. Se raje skeširam pa v hoodu naročim vegan.

  3. Se absolutno ne strinjam. McPlant je edini veganski burger, ki ima dejansko okus po burgerju. Krneki je samo veganom, ker ne marajo okusa mesa.

Komentarji so zaprti.