zastoj in dela 2 zastoj in dela 2

Pred Uncem enourni zastoj na avtocesti / na regionalni cesti semafor, kjer ni nobenega gradbišča in polurni zastoj

Današnji dan je bil idiličen za skok do morja. Vožnja nazaj pa vse prej kot prijetna. Ker sem že v Italiji slišal, da pred Uncem nastaja zastoj, sem se odločil, da grem po stari cesti proti Ljubljani. Lotus je bil vesel, jaz pa še bolj. Vse dokler nisem prišel do kraja Liplje, kjer se je začela 6 kilometrska kolona, ki se ni premikala. Vse do kraja Grčarevec, kjer je stal semafor in povzročal prometni zamašek.

Seveda je k zastoju pripomoglo tudi “oglaševanje,” da naj vozniki zapustijo avtocesto na izvozu Unec in se preusmerijo na regionalno cesto. Ampak nihče ni pomislil, da tam stoji semafor, ki naj bi bil na gradbišču, ampak tam so bile samo in zgolj “opozorilne” table na sredi cestišča in nikjer nobenega gradbišča. In za to se je vožnja podaljšala za več kot 30 minut na razdalju 6 kilometrov.

Razumem, da državo vodijo nesposobni ljudje. Razumem, da jih “boli kurec” za državljane. Razumem tudi, da se ne bo nihče ukvarjal s plebsom, ki izgublja ure in ure v kolonah in zastojih, medtem ko se oni lahko z modrimi lučmi peljejo mimo po reševalnem pasu.

To, da na edini vzporedni cesti, ko “obnavljaš” avtocesto, pustiš semafor, ki naredi več kilometrske zastoje, je vredno graje in predvsem vredno razmisleka o tem, kdo in kakšni ljudje postavljajo signalizacijo na naše ceste in kako nesposobni so ti ljudje. Vsak, ki ima vsaj dva grama možgana, bi odstranil semafor in “table” in pustil prost pretok prometa – ker ni bilo nobenega gradbišča – se je pa videlo, da je očitno dopoldan nekdo nekaj čistil ob cesti in menjaval “količke”.

Glede na to, da v Sloveniji ni nihče za nič odgovoren in se odgovoronost podaja med seboj v nedogled, me je strah dneva, ko se bo nekomu sfuzlalo in bo naredil kakšno neumnost. In ja, tole, kar se dogaja na naših avtocestah in tudi regionalnih cestah, ki so gradbišča, je katastrofa.

Vsekakor bi pa pričakoval, da se v času, ko se “dela” na avtocesti, poskrbi vsaj za to, da se ne dela istočasno tudi na edini regionalni cesti in se tako ne povzroča dvojne zastoje.

  1. Enako sem se tudi jaz spraševal, med čakanjem v koloni.
    Butale!

  2. Z navedenim se v celoti strinjam. Včeraj smo bili v Izoli, izkoristili smo lep dan in obiskali Pomol okusov. Nekaj smo pojedli in popili, za domov smo kupili več dobrot. Vem da to ne bo rešilo primorskega turizma, ob pomisli na več urno vožnjo pa bo marsikdo pomislil, če bo šel proti primorski. Tudi meni se je zdelo butasto, da smo čakali pred semaforjem ki je bil sam sebi namen. Še vedno velja, Turizem smo ljudje.

  3. Jah, v bistvu sami delate gužvo. Ni potrebno za vsak žarek sonca na morje brzet. Doma sem ob eni taki avtocesti vzporedni cesti. Kadar je tam zastoj se mimo nas vozi nepregledna kolona pločevine. Zakaj že? Zakaj moram biti jaz zaradi tega obremenjen. Če si na AC pač počakaj. Kaj pa vlak?

Komentarji so zaprti.