Kaj je to norost? Da bi Marjan Šarec in njegovo ministrstvo za 2.000.000 evrov snemali resničnosto serijo Vojak v akciji. Da, prav ste prebrali. Medtem ko klestijo proračune ministrstve, ko jemljejo denar povsod, kjer ga lahko, bi Marjan Šarec snemal serijo z budgetom, ki bi se ga razveselil vsak slovenski režiser. Očitno je za vojsko vedno denar, kajne?

Ko sem danes prebral informacijo o resničnostnem šovu Vojak v akciji, ki naj bi vzpodbudil mlade za poklic vojaka, sem mislil, da gre za neslano šalo. Motil sem se. Dejansko bo ministrstvo za obrambo dejansko snemalo takšno resničnostno serijo in tako vrglo stran 2 milijona evrov – kar je ogromen znesek za to.

Že to, da v tem času pride nekdo na takšno idejo, me čudi. Ko ni denarja za nič, ko se delajo rezi vsepovsod, se očitno najde denar za vojsko. Sramota, in tole je dejanski dokaz, kaj pomeni oblast.

Od aktualnega ministra za obrambo, ki je bil najbolj posredno kriv za strahovladje Janeza Janše pred tremi leti in njegov teror, ki ga je zganjal nad državljani, bi pričakoval vsaj ščepec pameti. Pa očitno pričakujem preveč od njega.

Budget za to serijo je budget, ki bi ga ustvarjalci slovenskih serij in filmov bili zelo veseli. In če se že meče denar skozi okno za takšne neumnosti – zakaj se ne povabi k projektu znanih režiserjev, scenaristov in snemalcev?

Obstaja cel kup vrhunskih ljudi v Sloveniji, ki bi znali celo nekaj pametnega ustvariti. Tako pa pričakujem skrupucalo, ki bo negledljivo, ampak denar se bo pa porabil.

Žalostno, ampak tole je dejanski odraz in obraz te vlade. Denar se meče skozi okno za neumnosti, medtem ko se varčuje povsod drugje.