Vćeraj je POP Tv objavil zanimivo zgodbo o tem, kako se pride do poslov z Darsom. S podkupninami, ki jih sprejema Rok Snežič in gredo potem naprej – tudi do stranke SDS. Seveda pričakujem, da bo danes uprava Darsa odstopila oz. jo bo SDH oz. vlada odstopila. Kjer je dim, je tudi ogenj – in vsakomur, ki je kdaj šel brati Darsove razpise, je jasno, kako te stvari pri njih potekajo.

Da je vse v povezavi z Dasom gnilo, je jasno verjetno že vsakomur. Sam že leta pizdim nad njimi, predvsem pa že leto in pol pozivam vlado, da razreši škodljivo upravo Darsa, ki jo “boli kurec” za razmere na avtocestah, ki so vsak dan slabše. Vendar se nič ne zgodi, ker očitno je ta “krog življenja” pisan na kožo različnim ljudem in so vsi zadovoljni s stanjem.

Uporabniki avtocest smo pač kolateralna škoda, ki moramo biti lepo tiho in požreti vso Darsovo sranje, ki ga ustvarja vsakodnevno na naših avtocestah. Mogoče pa se bo po včerajšnjim prispevku na POP Tvju, kar je sicer presenetilo, saj je POP zelo na strani NSi in jih konstantno tja tudi postavlja, zganila kakšna pristojna institucija in bo posledično prišlo celo do kakšnega epiloga.

Se pa bojim, da kljub temu, da so Roka Snežiča dobili z roko v medu – ko sprejema podkupnino in imajo tudi posnetek tega -, da iz tega ne bo nič, ker je bilo snemanje brez privolitve. Sicer pa nič novega, kajne, da takšne in drugačne posle za SDS in očitno tudi za Dars opravlja ena in ista oseba, ki se posmehuje pravni državi.

Upam, da bo POP Tv nadaljeval s svojo zgodbo in se lotil s kakšnim strokovnjakom tudi zadnjega javnega razpisa za nakup opreme za sekcijsko merjenje hitrosti na avtocestah. Seveda je tudi ta razpis pisan na kožo enega ponudnika, saj je edini merodajni element cena. Da pa ne bi bilo vse skupaj preveč očitno, pa so se odločili, da bodo “periodično” testirali sistem, če izpolnjuje njihove zahteve. Sistem bo seveda že postavljen in konkurenca odstranjena.

Zakaj KPK ne preveri tega razpisa, in upam, da se kdo od ostalih ponudnikov pritoži na tole skrupucalo. Ampak ja, tako to počne Dars, če se kdaj sprašujete, kako te stvari potekajo v družbah, kjer se mečejo milijoni skozi okno in imajo korist od tega tisti, ki so na pravih stolčkih. Zaprmej je Rok Snežič eden izmedih tistih, ki si želi vpis gotovine v ustavo, saj sicer se bo njegov poslovni model precej spremenil, saj bo k podkupnini potrebno dodati še “transaction fee”.

Danes bom z veseljem spremljal odzive Dars, resorne ministrice, SDHja in seveda tudi samega premiera. In če ne bo uprava Darsa odstopljena, mi bo postalo jasno, da se vsi skupaj požvižgajo na pravno državo – saj za njih ne veljajo pravila, ki veljajo za ostale slehernike.

dars 1