Moje srce bo vedno na levi strani. Tudi pri politiki. To je verjetno jasno vsakomur. Vendar to, da imam srce na levi strani, ne pomeni, da se bom strinjal in ne bom kritiziral vseh neumnosti, ki jih sproducirajo na levem polu. Dr. Robert Golob čas je za streznitev in za začetek uresničevanja obljub, saj do sedaj niste uredili še ničesar, razen da menjate svoje ljudi. Obljub je bilo veliko, vendar od obljub nihče ne more živeti. Razen tistih na oblasti.

Kako lahko kritiziraš “svoje”? Precej pogosto vprašanje, ki ga dobim pod nos. Zelo preprosto. Nihče ni moj. V politiki nimam “gospodarja,” ampak vsakomur gledam pod prste. Tako kot sem kritiziral Cerarja in Šarca, ko sta vodila državo, tako kritiziram tudi Goloba.

V bistvu za razliko od desnega pola, kjer je zvestoba enemu in edinemu edina prava pot, je na drugem polu povsem drugače. Tudi če je “naš,” to še ne pomeni, da je brezmadežen. Ravno nasprotno – še bolj mu gledam pod prste in “pizdim” nad njegovimi dejanji oz. nedejanji. Glede na obljube pred volitvami sem pričakoval precej več, predvem pa precej hitrejše reševanje težav in urejanje “sranja,” ki se je dogajalo pod vlado Janeza Janše. Ampak sem se motil.

Premier se ne ukvarja z aktualnimi razmerami in ne izpolnjuje vseh obljub glede reform. Se pa raje ukvarja z menjavami in odstranjuje “neželjene” osebe iz svoje stranke. Pri njemu gre za podoben sidnrom kot pri Janezu – samo on lahko pove, kako bo, in drugi morajo zgolj in samo prikimavati. Očitno pa ima še največ težav z “neposlušnimi ženskami” v svoji stranki.

Marta Kos, Tatjana Bobnar, Irena Šinko, Mojca Šetinc Pašek, Urška Klakočar Zupančič, … In verjetno je bilo še več njih, za katere pa sploh ne vemo, ki so pristale v “nemilosti vladarja”. Očitno mu “svetovalci” svetujejo takšne neumnosti, ki pa se kasneje izkažejo za povsem napačne poteze. Mogoče bi bil čas, da zamenja svoje “najbljižje” kadre, ki so pripeljali do tega, da so celo njegovi volivci sedaj že proti njemu. In politični barometer temu povsem pritrjuje.

Namesto da bi se ukvarjal z reformami, namesto da bi izpolnil obljube, se raje ukvarja z menjavo neposlušnih kadrov. Zelo narobe. In čas bi bil za streznitev. Da mu nekdo končno nalije čistega vina in da mu pove, da s tem ne bo rešil ničesar, bo pa šel po poti Cerarja in Šarca, ki sta poskrbela za prihod Janeza na ablast, ki je z “blitzkriegom” uspel “razfukati” državo na prafaktorje. Ampak od njega ni bilo itak nič drugega za pričakovati.

Ja, kritiziram “svojega”. Smešno, kajne? Kako si dovolim kaj takšnega. V demokraciji je to nekaj normalnega. V diktaturi pač ne. In ker zaenkrat še živimo v demokraciji, bi bil izredno vesel, če bi se začela oblast ukvarjati s težavami državljanom in se ne bi več ukvarjali sami s seboj. Dovolj je bilo tega. Dovolj časa se že ni zgodilo nič. In če ne gre oz. če ni idej, potem naj poslušajo ljudstvo in naj sprejmejo dejstvo, da jih ljudstvo ni izvolilo za to, da ne naredijo nič.

Veliko upov je bilo položenih v to vlado, zgodilo pa se ne bo nič.