Chef Mojmir Marko Šiftar bo novi sodnik v šovu MasterChef Slovenija. Zamenjal bo Bineta Volčiča, ki se je preselil na Goričko na posestvo Monstera, kjer ponuja povsem drugačno kulinarično izkušnjo in sobe. Mojmir Šiftar, chef restavracije Pen klub (pred tem chef v restavraciji Evergreen v Smledniku) pa bo prevzel njegovo vlogo v šovu MasterChef Slovenija.

Mojmir je izredno prijeten človek in še boljši chef, ki rad eksperimentira. V pozitivnem smislu besede. Njegova hrana in kreacije se ločijo od tistega, kar smo sicer navajeni pri visoki kulinariki, saj kombinira stvari, ki jih črpa iz svojega preteklega življenja, ko je bil veliko po svetu. In to je tudi pustilo pečat ne njegovem odnosu do kulinarike.

Mojmir je bil kapetan mladinske kuharske reprezentance in polfinalist prestižnega izbora S. Pellegrino Young Chef. Kulinarični vodnik Gault & Millau ga je razglasil za najboljšega mladega talenta leta 2019. Na njegovi poti mu manjka samo še Michelinova zvezdica ..

Upam, da bodo udeleženci šova dejansko prišli tja z že predznanjem, saj mi je precej smešno, ko v oddaji vidiš ljudi, ki ne znajo pripraviti umešanih jajc, ali pa jim niso povsem znane osnove kuhanja, ki bi jih moral poznati vsak udeleženec tega šova. Ker se gre večini zgolj in samo za samopromocijo pa je ta oddaja izgubila del svojega čara.