delo na avtocesti delo na avtocesti

Dars po novem popravlja ceste tudi ponoči / čakte mal, kako je to mogoče?

V petek zvečer sem se okoli 23. ure peljal po avtocesti proti Ljubljani. Ni bilo zastojev, da ne bo koga skrbelo, o čem bom pisal. Me je pa presenetilo nekaj drugega. Kljub temu, da je bila tema in da so bile temperature okoli 4 stopinje, so Darsovci delali na avtocesti med Šentjakobom in izvozom Fužine – cel kup mehanizacije, luči in pa “odstranjevanje” asfalta. V bistvu me je to sezulo do konca! Zakaj?

Se spomnite, ko smo dolga leta poslušali, da se ne da / ne sme delati ponoči na Darsovih gradbiščih? Tisoč in en razlog so našli, da smo ljudje stali v kolonah poleti, ko so oni razkopavali vozišča? Ampak očitno temu ni tako. Očitno, če je višja sila, in predvidevam, da gre bolj za porabo sredstev še v tem letu, za izbrane izvajalce, da se lahko izstavljajo fakture in očitno potem ni težav vsaj po tistem, kar berem glede novih obveščevalnih totemov na avtocesti, kot pa za to, da so oni končno spredvideli, da to, kar se dogaja na naših avtocesteh meji na norost.

Zanimivo se mi zdi, da poleg tega, da delajo ponoči, delajo tudi ob tako nizkih temperaturah, za kar so nas tudi prepričevali, da se ne da in se ne sme delati. Če je potrebno porabiti denar, potem se očitno vse da. Seveda pa Dars še vedno ob vikendih zapira avtoceste tudi čez dan in posledično nastajajo več urni zastoji.

Jaz jih ne razumem. In verjetno nisem edini, ki tega ne razume. Me pa ne bo čudilo, če bodo ta odsek, ki so ga v petek urejali spomladi, spet urejali, kajti temperature so bile zelo nizke in zagotovo bo nastala kakšna težava. Ampak če izvajalec dobi plačano delo in če mora narediti en odsek še enkrat, je za izvajalca to samo dodatno dobro plačano delo.

Škoda, ker ne obstaja interaktivni zemljevid vseh teh popravkov in del na naših avtocestah, ki bi omogočal preprost pregled za nazaj in bi bilo podatki javni in tudi s podatki, kdo je bil izvajalec. Potem bi ugotovili, da na določenih odsekih izvajalci odlično služijo, saj vsake dve leti delajo preplastitev. Zanima me, če je mogoče priti do takšnih podatkov?!

  1. Če bi bilo pri nas to bolj urejeno ne vem kam bi se uvrstili sedaj nas veliki iz eu.uvrscajo med romunijo in bolgarijo potem bi nas pa med….

Komentarji so zaprti.