Stranka Gibanje Svoboda vsak dan znova dokazuje, da jim je pomembna zgolj oblast in da se požvižgajo na vse obljube, ki so jih dali svojim volivcem. Pri njih je očitno nekaj fasada, drugo pa njihova vsebina. Zgodile so se poplave. Posledično se je vlada odločila, da je potrebno varčevati na vseh področjih. Začeli so rezati v proračune in na tnalu se je znašel tudi Urad zagovornika načela enakosti, ki so mu vzeli sredstva, ki jih potrebujejo za delovanje.

Varčevati je treba, ni pomembno, koliko stane – nekako tako si jaz predstavljam razmišljanje novodobnih oblastnikov, ki se očitno niso ničesar naučili iz svojih napak od začetka mandata. Posledično so Mihi Lobniku, zagovorniku načela enakosti, odvzeli okoli 220.000 evrov, ki jih potrebuje urad za delovanje.

Naj na tem mestu omenim, da je urad nastal leta 2016, ker je takratna vlada dobila opomin evropske komisije zaradi neobstoja urada, pristojnega za varstvo pred diskriminacijo. Gre za različne vrste diskriminacije: spol, starost, narodnost, etnična pripadnost, invalidnost, spolna usmerjenost, družbeni položaj, premoženjsko stanje.

V teh dneh je v javnost prišla tudi informacija, da urad zaposluje 26 ljudi in zgražanje ob tem je bilo enormno. Ker tako se da najboljše diskreditirati tiste, ki ti niso po godu. Za razumevanje – ta urad ni nastal včeraj in se ukvarja z zakonsko določenimi nalogami, ki niso nastale včeraj. Se še spomnite Primčevega urada za rodnost? Janševa vlada ga je vzpostavila v 2 mesecih in je imel 21 zaposlenih!

Ampak nazaj k Gibanju Svoboda. Miha Lobnik se ni strinjal z odvzemom sredstev in je pozval poslance, da naj z amandmajem preprečijo takšen nedopusten poseg vlade v delovanje neodvisne institucije. In ko je že vse kazalo na to, da bo dobil to “bitko,” se je izkazalo, da je Gibanje Svoboda na drugem bregu. Sedem njihovih poslancev je glasovalo proti koalicijskemu dopolnilu, član stranke Levica ni glasoval, medtem ko je član stranke SD glasoval za to dopolnilo.

Borut Sajovic, prvopodpisani pod ta amandma, je dejal, da so se poslanci odločili prav!?! WTF je narobe s poslanci Gibanja Svobode, da se odločijo za takšno potezo? Vsak dan znova dokazujejo, da niso dorasli svojim funkcijam in da očitno sploh ne vedo več, kaj delajo.

Žalostno je tole. Predvsem pa je žalostno, da se jemlje denar takšnim uradom, ki skrbijo za manjšine. In če je to edino način, da varčujejo, potem je nekaj hudo narobe v tej deželi, kjer se denar s “tavelikimi” lopatami meče skozi vsa okna.