Pijača Prime je in! Vsaj sodeč po objavah mladih na družbenih omrežjih bi lahko sklepal tako. Včeraj sem opazil Prime v Hoferju in ga nabavil. Prime Blue stane v Hoferju 3.99 evra. Spomnil sem se, da so nekje omenjali ceno 6 evrov in sem preveril Spar online – kjer pa je cena za isti Prime 5,99 evra. In kakšnega je okusa?

Prime buri duhove že nekaj časa. Zgodbe iz Srbije, kjer “mulci” plačujejo po 5 do 10 dinarjev za požirek Primea niso nič nenavadnega. Tudi to, da je pri nas Prime s kofeinom že prepovedan je zgolj samo še dodaten “boost” promocije pijače, ki jo je ustvaril en izmed večjih influenserjev na svetu.

Pa je Prime vreden tega denarja? Zelo “cukrana” voda bi bil moj komentar, ko sem odprl ta napitek in ga poskusil. Nobenega okusa “modre maline” ali česarkoli drugega. Nisem niti pričakoval da bo okus dober, saj zakaj bi bil, če se ta pijača prodaja zaradi same “avre”, ki jo ima.

Za tiste, ki jih zanimajo sestavine: voda, rekonstituirana kokosova voda v prahu 10,50 %, kislina (citronska kislina), sredstvo za uravnavanje kislosti (difosfati), naravna aroma, sladili (sukraloza, acesulfam k), aminokisline (l-izolevcin, l-levcin, l-valin), vitamin e, stabilizatorja (gumi arabikum, glicerolni estri lesnih smol), vitamin a, vitamin b6, vitamin b12.

Rekonstituirana voda – tole mi je všeč, karkoli že pomeni. Sicer pa ta pijača ni vredna cene 3,99, kaj šele 5,99 evra. Ampak ker je veliko objav na družbenih omrežjih ni hudič, da si bo uvoznik te pijače “mel” roke od dobička. Mladi so pač zgolj in samo kolateralna škoda pri tem. 

Aja, tudi plastenke se prodajajo na spletu. Prazne. Ker očitno je to res in in je super, če imaš vsaj plastenko. Svet je šel v “kurec” …