gaza izrael gaza izrael

Izraelci še naprej pobijajo Palestince v Gazi in svet še vedno gleda stran ob tem genocidu

Število mrtvih Palestincev v Gazi je vsak dan večje. Zgodbe, ki jih lahko preberemo, zgolj dokazujejo, da se je Izrael odločil za genocid nad Palestinci v Gazi. Najbolj žalostno pri tem je, da svet še vedno gleda stran ob tem in da se svetovni voditelji ne oglasijo in pozovejo Izraela k takojšnji prekinitvi pobijanja nedolžnih civilistov.

Pred leti so v Iraku našli “orožje za množično uničevanje” in posledično so potem Američani “prinesli” demokracijo v Irak. Tudi zgodba glede Hamasa, Izraela in Gaze je precej podobna. Izraelci se borijo proti Hamasu, ki ga očitno sestavljajo otroci. Oz. z drugimi besedami – več kot 7000 otrok so Izraelci pobili, ker so bili zagotovo to pripadniki Hamasa.

Izrael, ki sicer slovi kot država, ki ima stvari “pod kontrolo” in ki točno ve, kaj se kje dogaja, je dopustila, da se je zgodil napad Hamasa – čeprav se je vmes izkazalo, da so tudi Izraelci streljali udeležence na Nova zabavi. Ampak za Izrael je bil to dovolj velik povod, da obračunajo s Hamasom. Da se maščujejo in da jih iztrebijo iz Gaze.

To, da Izraelci trdijo, da se Hamasovi vojaki skrivajo v bolnišnicah in v rovih pod bolnišnicami, in pri tem kažejo posnetke, ki potrjujejo ravno obratne zgodbe, niso nekaj, na kar bi moral biti zahodni svet, ki podpira Izrael, ponosen. Še več. Zahodni svet bi moral ta dejanja obtožiti in posledično tudi poskrbeti, da se ta norija preneha.

Ampak očitno jim ni to v interesu in raje gledajo stran ob teh grozodejstvih, ki smo jim priča. Kot da Palestinci ne bi bili ljudje, ki si zaslužijo svoj mir in prostor pod soncem. In to, da nekdo borbo proti Hamasu izkoristi za množično iztrebljanje Palestincev, je gnusno in zavržno dejanje.

Tišina ob tem je glasna in sram me je, da živim v svetu, kjer so življenja nekaterih več vredna kot življenja drugih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja