superdry vegan superdry vegan

Veganski gel za prhanje / a to pomeni, da ni piščanca v gelu za tuširanje?

Veganstvo je očitno postal globalni trend. Včeraj sem opazil na gelu za tuširanje Superdry velik napis vegan. A to pomeni, da ni piščanca v gelu za tuširanje? Ali pa to pomeni, da bom postal vegan, če ga uporabim? Šalo na stran. Ali je res tako pomembno, kaj piše na sami embalaži?

Moj odgovor na zadnje vprašanje je preprost. Je pomembno. In prav je, da je napisano to na embalaži. Ampak zakaj za hudiča na gelu za prhanje? Ali res kdo pričakuje, da so v letu 2023 v njem živalske sestavine?

Zelo podpiram deklaracije na edibilnih izdelkih. Ker olajšajo iskanje, predvsem pa jasno sporočajo, ali je izdelek veganski ali vegetarijanski. Ko pa vidim napis veganski na soku iz jabolk, pa se vprašam o namenu tega? Gre zgolj za boljšo prodajo izdelkov, ki imajo napis vegansko? Ali pa so prej v sokove tlačili “crknjene živali,” ampak mi tega pač nismo vedeli?

Če se vrnem nazaj k gelu za prhanje, ki je veganski. Verjetno je mišljeno, da ni bil testiran na živalih – ampak za to obstaja drugačen znak, ki bi ga lahko uporabili. Ampak ga niso.

Očitno verjamejo, da bodo veganei “jedli” njihov gel za prhanje, ker je pač veganski. Drugače si ne znam predstavljati tega oz. mi ni jasno, čemu bi bil ta napis namenjen.

Je pa tale gel za prhanje, čeprav je veganski in brez piščancev, zelo prijetnega vonja! Vsaj nekaj, če je že veganski, kajne?

  1. Še pozno si opazil tako označevanje. Costella že nekaj let prodaja vodo s certifikatom halal.:) Šalo na stran, v resnici nekateri kozmetični proizvodi vsebujejo živalske sestavine (slavne ribje luske v šminkah), drugo vprašanje pa je, komu je to tako važno, da je treba deklarirati z večjimi črkami od samega imena proizvoda. Meni se zdi prav, da se koristno porabijo tudi “odpadki” tako ali tako ubite živali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja