Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil Tarca in Ivan Gale o maskah zakaj minister Pocivalsek se ni odstopil

Končno se premika / NPU ovadil kripto nategune iz podjetja Majbert Pharm za dobavo testov za covid-19

Se še spomnite kripto nategunov iz podjetja Majbert Pharm, ki so z državo sklenili “bolan” posel za dobavo testov za covid-19? Zgodba se je odvila leta 2020, ko so nekateri služili enormne količine denarja na račun poslov z državo. Seveda so bili pri skledi zgolj pravi ljudje in tudi kripto nateguni so bili prisotni v tej zgodbi. NPU je proti šestim osebam vložil kazensko ovadbo, saj so slovenski proračun oškodovali za 1,1 milijona evrov.

V času kovida, če si bil na pravi strani – na strani Janeza in Počivalška, potem je bila to zlata jama za “delat biznis”. Ablasti si lahko prodal karkoli – tudi serviete in gumice, ki so bile namenjene za “zaščito”. Tonin je izgubil tovornjak zaščitne opreme in milijarde so se metale skozi okno. Vse to plačujemo sedaj in bomo odplačevali še dolga leta, ker je pač Janez verjel, da bo s tem, ko meče denar med ljudi, še enkrat dobil mandat. Pa se je uštel. In sedaj, po treh letih, se očitno določene stvari tudi spreminjajo.

Informacija, da je NPU podal kazensko ovadbo na Evropsko javno tožilstvo za šest oseb zaradi oškodovanja države, me je presenetila in razveselila. Vendar gre tukaj za minoren znesek v primerjavi z vsemi zneski, ki smo jih lahko v tistem obdobju spremljali in se zgražali nad njimi.

Med osumljenimi naj bi bila tudi direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in prehrano (NLZOH) Tjaša Žohar Čretnik, ki je vztrajala, da so testi ustrezni, čeprav je stroka podala povsem drugačno mnenje.

Zanima me, če bo Majbert Pharm fante branil Franci Matoz?

  1. Ne da bi se hvalil ampak to se je zgodilo na podlagi moje prijave.
    Drzava sama od sebe se ne bi zganila…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja