dunajska dunajska

Apokalipsa svetovnih razsežnosti na Dunajski cesti v Ljubljani, ki je ni bilo

Včerajšnji dan bi morala zaznamovati apokalipsa svetovnih razsežnosti na Dunajski cesti v Ljubljani, ki so jo popolnoma zaprli za štiri dni zaradi podiranja nadvoza pri železniški postaji. Tresla se je gora, rodila se je miš, bi bil najbolj preprost komentar celotne situacije, saj je promet v Ljubljani enkrat redko potekal povsem tekoče in skoraj povsem brez zastojev. Mediji so ostali brez “live poročanja” s samega prizorišča apokalipse.

Dejstvo je, da so začeli opozarjati na bližajoča dela že dovolj zgodaj. Da so pravilno komunicirali to zaprtje, predvsem pa da so se odločili, da bodo ta dela potekala, ko je še veliko Slovencev na dopustih, – ker so izkoristili možnost podaljšanjih praznikov po novem letu in tako poskrbeli, da Ljubljana ni ohromela, ampak me je spomnila na čas korona krize, ko so bile ceste precej podobno prazne kot so bile včeraj.

Seveda se je podaljšala pot za marsikoga, ker preusmeritev vsega prometa na druge ceste zahteva precej logistike in javni promet je moral delovati po normalnem redu. Vendar vseeno se ni zgodil kolaps in mediji so ostali brez udarnih novic o apokalipsi. Naslednje dve leti naj bi bil kaos na tem odseku, vendar večji kaos, kot je ponavadi ob petkih v Ljubljani, je verjetno že težko.

Ko bi se vsaj Dars kdaj pripravil tako na dela na avtocestnem odseku in jih pravilno skomuniciral in začel z deli v času, ko so ceste prazne, in ne v času največjega prometa in fluktuacij. Ampak za Dars veljajo drugačna pravila oz. si jih oni sami odrejajo.

dunajska
Dunajska / Foto: Marko P.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja