nika prevc in njeni odgovori nika prevc in njeni odgovori

Nika Prevc in njeni kratki odgovori novinarjem / ravno to mi je všeč pri njej

Nika Prevc je serijska zmagovalka. Ampak javnost se raje ukvarja z njenimi odgovori novinarjem kot pa z njenimi zmagami. Če bi se vsak, ki kritizira njene izjave, postavil v njene čevlje, splezal na skakalnico, skočil in premagal svetovno elite in potem komentiral, bi bil naš svet precej bolj preprost. Ampak v Sloveniji imamo neskončno “kavč selektorjev,” ki tudi točno vedo, kaj bi morala Nika Prevc povedati novinarjem ob zmagi! Kako zelo “slovenceljsko”!

Nika Prevc je stara 18 let. Je športnica, ki svoje delo opravlja vrhunsko, kar dokazuje s svojimi skoki in tudi s svojimi zmagami. Letošnja sezona je odlična zanjo in serijske zmage, ki jih dosega, so posledica njenega trdega dela. Ona je športnica.

Novinarjem, ki jo ob zmagah sprašujejo o “občutkih,” odgovarja v svojem slogu, ki mi je izredno všeč: “skoki so nekaj najlažjega” ali pa “saj sem že vse povedala,” bi morali biti dovolj jasno, da je to njen odgovor. In javnosti, ki očitno pričakuje drugačen odgovor, bi mirno položil na srce, da je to pač njen odgovor in ne tisto, kar bi javnost želela slišati.

To je pač Nika Prevc v tem času in prostoru. In ni nekaj drugega, kar si očitno javnost želi, da bi bila. Če je to njej odgovor, ga je potrebno sprejeti. Če bo na naslednji tekmi povedala kaj več, je to njena stvar in ne stvar javnosti.

Mogoče pa se lahko novinarji vprašajo o tem, svojem vprašanju, o “občutkih” – da pač ne moreš eno in isto vprašanje zastavljati vsakemu športniku, saj so si med seboj športniki precej različni.

Nika Prevc je očitno iz drugačnega “testa,” ampak zagotovo se bo skozi čas spremenila. Če se ne bo tudi prav. Tudi to je potrebno vzeti v obzir. Sedaj so njeni odgovori takšni. Namesto da se javnost ukvarja z njenimi odgovori, kajti tudi kritike javnosti pridejo do športnika in verjetno marsikomu ob tem ni lahko, naj se raje postavijo v njeno kožo in dosegajo njene rezultate. Potem naj kritizirajo odgovore.

“Rđavom kurcu i dlaka smeta,” bi bil najbolj primeren opis te situacije. Nika Prevc zmaguje, javnost pa ima težave z njenimi izjavami. Kot sem že zgoraj napisal. Meni je pa Nika Prevc všeč ravno zaradi tega, ker na vprašanje o “občutkih” ne odgovarja z nebulozami in ne dolgovezi. Ona pač rada skače in zmaguje! To je ona in ne nekaj, kar si želi javnost! Na koncu koncev nje niso ustvarili novinarji ali javnost, ampak se je ustvarila sama s pomočjo trdega dela in odrekanj.