Najcenejše gorivo v Sloveniji goriva.si cene naftnih derivatov na različnih bencinskih servisih Najcenejše gorivo v Sloveniji goriva.si cene naftnih derivatov na različnih bencinskih servisih

Zakaj so na Petrolovih bencinskih servisih odstranili zaščitne plastične pregrade?

Zadnje čase redko tankam, vendar sem ob zadnjem obisku Petrolovega bencinskega servisa z Minijem opazil, da so odstranil zaščitne plastične pregrade? Glede na to, da so se na Petrolu v času prvega vala Covida odločili, da bodo preverjali, ali ima oseba opravljen PCT test že pred točenjem goriva, me je tale poteza presenetila. Te pregrade varujejo obojestranko – tako stranke kot tudi zaposlene, in prepričan sem, da so Petrolovi delavci še precej bolj izpostavljeni kot marsikdo drug, kjer so še vedno zaščitne plastične pregrade.

Gremo po vrsti. Bila je korona. Bili so neustavni ukrepi. Bili so protesti. Svet se je spremenil in naučili smo se umivanja rok. Zanikovalci virusa seveda še naprej trdijo, da je vse skupaj zarota, ampak ne bom o tem. Potem je Covid izginil in življenje je počasi spet postalo normalno. Po vsej nenormalnosti, ki smo jo morali trpeti, in po vseh ukrepih, ki smo jih bili deležni. No, normalnost je sedaj precej drugačna, kot je bila.

Pa vendar je nekaj dobrih stvari prinesel tudi virus. Kot že omenjeno, naučili smo se umivanja rok. Naučili smo se, da ni treba, da v vrstah stojim par centrimetrov drug za drugim in dihamo za vrat človek pred seboj. Marsikdo, ko vidi človeka z masko, refleksno stopi korak ali dva nazaj. In v tem času je ogromno respiratornih bolezni in tudi Covid je še vedno med nami. Sicer ni več ukrepov in kaznovanj neposlušnih državljanov, ki so si upali prestopiti meje občine, ker Covidu je bilo točno jasno, kje so občinske meje. Ampak dovolj o tem.

V trgovnih sem navajen, da je osebje za blagajnami, za zaščitnimi plastičnimi pregradami. Sicer se zaradi tega med zlaganjem nakupljenega večrkrat udarim v plastično pregrado, ampak vsaj občutek je dober – tako zame kot tudi za osebje. Vsaj jaz tako mislim.

Očitno pri Petrolu ne mislijo tako in so se odločili za odstranitev zaščitnih plastičnih pregrad. Zakaj? Ne vem in ne najdem enega dobrega razloga. Ker celoten nakupni proces je brez tega potekal povsem brez težav. Mogoče bodo prodajalci dobili sedaj še kaksni dve “stojali” dodatno na sam “pult” in bodo morali ponujati še več različnih izdelkov, medtem ko plačujemo gorivo.

Mogoče pa bo kdo od Petrolovcev prebral tale zapis in bom celo dobil razlago, zakaj je prišlo do tega in kakšna je logika za njim. Da ne omenjam, da so Petrolovi bencinski servisi v nočnih urah deležni obiskov takšnih in drugačnih obiskovalcev in so bile te pregrade tudi precej dober varnostni element. Ampak kdo sem jaz, da bi razumel poslovodstvo podjetja, kajne?

  1. Uprava in vodstvo v zadnjih letih NI pomembna varnost zaposlenih,ampak KAPITAL !!!!

Komentarji so zaprti.