Kanin Sella Nevea smučanje na smučišču z naravnim snegom8 Kanin Sella Nevea smučanje na smučišču z naravnim snegom8

Ker bo pozimi zapadlo nekaj centrimetrov snega, je Arso izdal oranžno vremensko opozorilo

Verjetno nisem edini, ki se čudi, ko ob napovedi sneženja izda Arso oranžno vremensko opozorilo? A ni nekaj normalnega, da pozimi sneži in da sneg seveda preseneti Darsovce? Sicer je res, da je sneg bolj redka dobrina v zadnjih letih, vsendar se mi zdi precej vseeno precej čudno, ko vidim ob tem oranžno opozorilo!

Nekoč je bil sneg nekaj povsem normalnega. Sicer ne vem, kako to komentirajo zanikovalci globalnega segrevanja, ampak ko sem bil “mulc” in sem treniral smučanje, smo bili vsak dan, vsako zimo na snegu. In ni bilo nobenih oranžnih opozoril pri tem. Še več – zime brez snega si nisem znal predstavljati in sedaj, ko dejansko je sneg redkost, se mi kar toži po tistih časih.

Ampak dovolj nostalgije nazaj k oranžnemu opozorilu. Ali je res potreben, če je napoved, da bo zapadlo manj kot 10 centimetrov snega in še ta bo verjetno skopnel v par urah? Ali s tem ne postanemo ljudje imuni na takšna opozorila in naslednjič, ko bo alarm res potreben, ga bomo vzeli z levo roko, ker smo se pač tako navadili?

Mogoče pa so takšni alarmi potrebni, ker ljudje bi sicer sredi zime šli v službo sicer v kratkih hlačah in natikačih, al kako? Ja, staram se in čedalje manj razumem vse skupaj. Me pa čudi, da se ob možnostih sneženja napove oranžni alarm.

  1. Postovani novinar to nima nič z zanikovalci globalnega segrevanja če bi karkoli vedeli o vremenu bi vedeli da se pač vreme že od pamtiveka spreminja ker je globalno segrevanje bilo prisotno že za časa egipcanov ko je nil cvetel itd

Komentarji so zaprti.