Ne, tole ni več smešno. Je pa dejanski prikaz stanja v Sloveniji in državnih podjetij, ki so parkirišča za zveste kadre teh in onih politik. Če sem se čudil 8 urni vožnji z vlakom od Maribora do Ljubljane, se lahko še bolj čudim 5 urnemu postanku potnikov, ki so se peljali od Ljubljane do Sežane. Ko bo naslednjič ministrica za infrastrukturo promovirala vožnjo z vlakom – naj prej pomisli, kaj se dogaja na naših tirih. In ja, tole je dokaz, da Slovenske železnice nikoga ne diskriminirajo, ampak poskrbijo za zamude po celi državi!

V nedeljo je vlak iz Ljubljane odpeljal ob 16.15, v Sežano pa so prispeli 23:20, saj je vlak obstal na mostu med Borovnico in Logatcem in potem so Slovenske železnice potrebovale pet ur, da so jih prepeljali do Logatca.

Toliko časa je trajalo, ker je bila pozimi spenjalna naprava zmrznjena in ker je bila neka težava na garnitura. Ne resno? Pozimi zmrznjeno? Kaj pa “brener”? A to nikomur ni prišlo na misel. Ali pa sredstvo proti odmrzovanju?

Ja, to je realnost potovanja z javnim potniškim prometom. Namesto da bi generalni direktor SŽ Dušan Mes podal svojo odstopno izjavo, je on na tiskovni konferenci, ki je bila sicer namenjena razjasnitvi okoliščin glede nesreče z dvema smrtnima žrtvama, napovedal, da se bodo potnikom oddolžili. In da jim bodo povrnili vse stroške?!

Mogoče pa je čas, da se začne čistiti tudi na Slovenskih železnicah, kajti tole niti več ni smešno, ko morajo ljudje 5 in več ur zmrzovati, SŽ pa nima pripravljenega plana evakuacije oz. jim nić ne dela!