vonj po pohanem piscancu vonj po pohanem piscancu

Ko prideš iz trgovine in smrdiš po pohanih piščancih

Verjetno nisem edini, ki ga moti vonj “pečenja” v trgovinah. Še posebej, če gre za vonj pohanih piščancev, ki se “vpije” v oblačila in ti na koncu ne preostane nič drugega, da gredo vsa oblačila direkt v pranje. Zanemaril bom dejstvo, da se prehranjujem vegansko, in se poskusil osredotočiti samo na vonj pohanega piščanca oz. “pečenja” v trgovini.

Razumem, ljudje smo si med seboj različni. Kar meni diši, lahko nekomu drugemu smrdi in seveda tudi obratno. Ponavadi vedno zahajam v iste trgovine, vendar sem danes naredil izjemo. Ker mi je bila na poti, sem zavil vanjo. Ker sem točno vedel, kaj potrebujem, sem bil v trgovini manj kot dve minuti.

Ampak ko sem prišel nazaj ven, sem se zavedal, da smrdim po pohanih piščancih. Da smrdi vrečka iz trgovine, da smrdi plastenka, da smrdi cedevita, ki sem jo kupil. Da smrdi moja bunda. Ja, očitno sem malce bolj občutljiv na vonje, še posebej na vonje po “cvrtju,” ki jih nisem navajen. Očitno ima trgovina precej slabo prezračevanje in zaposlene v trgovini se mi prav smilijo.

Ko sem prišel domov, sem šel pod tuš, pa vendar imam še vedno občutek, da ima moja koža vonj po pohanih piščancih. Pred par leti se mi je zgodilo precej podobno, vendar sem sredi zime jedel v tajski restavraciji, in ko sem prišel iz restavracije, sem smrdel sam in vsa moja oblačila.

Ker se staram, se mi seveda zastavlja vprašanje – ali gre zgolj za moje kaprice ali pa tudi še koga drugega dejansko motijo takšni izraziti vonji, ki jih sicer ne bi pričakoval v trgovini? Sam vem, da se bom tej trgovini ognil v velikem loku, sočustvujem pa s tistimi, ki vsak dan kupujejo v tej trgovini. Ampak verjetno se s časom navadiš tega vonja. Aja, bunda gre jutri v čistilnico, današnjo noč bo pa “preživela” zunaj.