sekundno lepilo sekundno lepilo

Kako odstraniti sekundno lepilo z roke?

Če iščete informacijo o tem, kako odstraniti sekundno lepilo z roke, je odgovor preprost. Težko. Lahko si pomagate z acetonom, lahko si pomagate z milnico, lahko si pomagate z brusnim papirjem, lahko tudi z “žiletko” za enkratno uporabo (previdno). Pa vendar nič od tega ne zagotavlja uspeha. Predvsem bodite pozorni, ko uporabljate sekundno lepilo, da ga ne dobite na prste ali pa na mizo in povsod drugje.

Pravi moški vse zna! Kako bi lahko bilo drugače. In včeraj sem dokazal, da je temu skoraj tako. Dokler nisem prišel do uporabe sekundnega lepila znamke UHU. Zadeva deluje in v par sekundah je bilo vse skupaj zlepljeno, ampak pri tem sem pozabil, da mi je malce sekundnega lepila steklo po prstih in ta “dodatna” koža je bila precej moteča.

Seveda sem preizkusil vse metodo. Najprej držal roko z milnico pod toplo vodo. Ker ni bilo uspeha, sem vzel aceton in z njim drgnil ostanke sekundnega lepila na koži. Ampak tudi to ga ni stopilo. Kasneje sem vzel še “žiletko” za enkratno uporabo in poskrbel za precej krvi in majhnih ranic. Ko sem se prenehal ukvarjati s tem sekundnim lepilom in se odločil, da pač se moškemu zgodi tudi to, sem se odločil še za zadnjo varianto.

Vzel sem zelo fin brusni papir, ki sem ga imel doma (lahko uporabite tudi pilico za nohte), in zdrgnil kožo, kjer je bilo sekundno lepilo. In to je najbolj pomagalo, saj sem očitno odstranil dovolj lepila, da prsti spet “normalno funkcionirajo”.

Sicer pa, kot sem že zgoraj omenil, previdno pri lepljenju s sekundnim lepilom in predvsem pazite, da ne naredit več škode kot koristi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja