streljanje v brezicah streljanje v brezicah

Streljanje v Brežicah / Oborožite se. Legalno. Kajne Janez?

Včeraj popoldan je v Brežicah po neuradnih informacijah upokojeni policist s pištolo streljal v zrak. Po prihodu iz lekarne naj bi parkrat ustrelil v zrak, potem pa odšel v domačo hišo, kamor se je zaprl. Posredovala je specialna enota in se poskušala pogovoriti z njim, Na srečo se je vse skupaj zgodaj zjutraj končalo brez poškodb udeleženih. Pozivanje Janeza, da se je potrebno oborožiti, že prinaša svoje sadove, kajne?

Ko desni pol v Sloveniji poziva k oboroževanju in nakupu avtomatskega orožja, pa očitno nekateri te stvari vzamejo precej resno in to tudi dokažejo. Včerajšnje dogajanje v Brežicah se je na srečo končalo brez poškodovanih, ampak je zgolj en primer, kaj se zgodi, če ima nekdo lahko orožje. Čeprav legalno.

Vse bolj imam občutek, da desnica hujska s svojimi pozivi k oboroževanju, da bi se nekaj zgodilo. Namreč, če nimaš orožja, potem zagotovo z njim ne moreš nikogar ustreliti. Če pa ga imaš, pa čeprav legalno, pa seveda to lahko storiš! Tole je bilo logično sklepanje za kakšno nagrado, kajne?

Desnica v Sloveniji se mi zdi vse bolj podobna Trumpu in njihovim zagovornikom. Oni bi se proti streljanju borili s še več orožja v rokah državljanov. Ne zavedajo pa se, da ravno zaradi tega lahko pride do streljanja.

Če je res šlo v primeru streljanja v Brežicah za upokojenega policista, ki je dolgoval denar, potem se je verjetno vse skupaj še dobro končalo. Namreč, človek, ki nima kaj izgubiti, je pripravljen storiti marsikaj. In v Sloveniji je veliko takšnih ljudi in zgolj upam, da ne bodo takšni dogodki postali del našega vsakdana, kot je to v ZDA.