palestina palestina

Zakaj EU genocid v Gazi imenuje humanitarna katastrofa / fak of EU

EU izživljanje in genocid Izraela nad Palestinci v Gazi imenuje humanitarna katastrofa! To, da zbrišeš mesto z zemljevida z bombardiranjem, da izčrpavaš ljudi s preprečevanjem humanitarnih konvojev in da posiljuješ in pobijaš nedolžno prebivalstvo, ni in ne more biti humanitarna katastrofa. To je vojni zločin in Benjamin Netanyahu bi moral odgovarjati za svoja gnusna dejanja. Predvsem pa bi EU morala uvesti sankcije za Izrael in ga tretirati kot Rusijo in Izraelcem prepovedati sodelovanje na olimpijskih igrah, tekmovanju za evrovizijo in na vseh drugih področjih.

To, da EU poimenuje dogajanje v Gazi kot humanitarna katastrofa, je zavržno dejanje. Da ne premorejo toliko jajc, da bi uvedli sankcije proti državi, ki v letu 2024 na očeh svetovne javnosti izvaja genocid nad prebivalci Gaze, je dogodek, ki bi moral biti že v kali zatrt. Da Izraelci izčrpavajo in onemogočajo dovoze humanitarne pomoči, pa zgolj kaže pravi obraz Izraelcev in njihovega vodsta.

Če gre zgolj za to, da tretirajo Izrale drugače zaradi holokavstva, potem je čas, da spustijo plašnice. V tem primeru gre za točno to – holokavst, ki bo prinesel posledice, ki jih bo Evropa občutila skozi naslednje generacije. To, da se nekdo izživlja nad nedolžnim prebivalstvom in da celotna svetovna javnost, ki bi lahko storila karkoli, gleda mirno stran, je nekaj najbolj nečloveškega in si zasluži obsodbo vseh državljanov tega sveta. Zanimivo je, da tudi velik del Izraelcev ne podpira tega dogajanja, saj se zavedajo, kaj bo to prineslo skozi čas.

Ampak EU boli kurec očitno za to dogajanje. Predvsem pa se ukvarjajo z Rusijo, ko pa se dogaja tak genocid v Izraelu. Žalosten je ta svet, ko gledaš trpljenje nekega naroda, ki ga lahko nekdo brezsramno uničuje, posiljuje in izčrpava.

Če je to Evropa, potem nočem takšne Evrope. Če politiki ne premorejo jajc, da bi ukrepali in uvedli sankcije proti zločincu Benjaminu Netanyahu, potem je čas za ornk razmislek o tem, kakšen svet si sploh želimo in kaj je poslanstvo politike.