dars dars

Prihaja lepo vreme in z njim neskončni zastoji na avtocestah ob vikendih

Napoved lepega vremena čez vikend je povzročila množične migracije Slovencev proti morju. 20 in več stopinj na soncu je bilo idiličnih. Posledično je to pomenilo tudi kolaps prometa na naših avtocestah. Ob vračanju z morja je bila kolona proti Ljubljani že pred Uncem. In včeraj še ni bil začetek sezone, ko Slovenijo preplavijo še turisti.

Včerajšnje dogajanje na avtocesti, ko je bila kolona zvečer že pred Uncem v smeri Ljubljane, bi moral biti alarm za vse odgovorne za to področje v Sloveniji. Kljub temu, da ministrstvo za infrastrukturo “ni” odgovorno za avtoceste. To je bil en tak čudovit manever, kako se otresti jeze in besa državljanov bi morali včeraj zvečer zvoniti telefoni upravi Darsa in vseh ostalih direkcij za ceste v Sloveniji.

To, da se poleg zastojev na avtocesti “zabašejo” še vse vzporedne cestne povezave, bo očitno sedaj postala stalnica. Ljudje uporabljajo navigacijo, in posledično to pomeni, da jih navigacija pelje tam, kjer ni prometa. In ker vse pelje tam, pomeni, da tudi tam nastanejo zastoji.

Kljub vsej tej neskončni koloni vozil na avtocesti nisem nikjer videl policijskih vozil. Da bi samo stali in opazovali in bi bilo vse skupaj že precej drugače. Policija se raje gre inkasanstvo in meri hitrost vozil z nadvozov v tem času, ker je to pač bolj pomembno kot pa sama pretočnost naših cest.

Ker se vsak teden že nekaj časa vozim na isti relaciji in včeraj sem prvič v tem času doživel takšen kolaps, se mi zastavlja preprosto vprašanje. Kaj hudiča se bo zgodilo v času poletne sezone ali pa pred prvomajskimi prazniki, ko se celotna Evropa seli proti morju? A dejansko v Sloveniji nihče ne razmišlja o tem in se samo “gradijo” projekti, ki se gradijo leta in povzročajo kaos in zastoje? Aja, pa kaj potem, kajne?

Psi lajajo, karavana gre dalje. In tako bo tudi z zastoji na naših avtocestah. Če se ne vozim več vsak dan na relaciji Izlake – Ljubljana, ker se mi zdi izguba časa vsak dan, da vržem stran dve uri, bom moral očitno rešiti težavo z morjem tako, da bom živel ob morju!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja