dars dars

Fak of Darsovci nesposobni / zakaj zapora cestišča med Uncem in Logatcem, če ni nikogar na “gradbišču” in gradbišče ne obstaja?

Kaj se dogaja v glavah Darsovcev in njihovih odgovornih, ne morem razumeti in verjetno tudi nikoli ne bom razumel. Pol urni zastoji med Uncem in Logatcem, ker se očitno nikomur ni ljubilo pospraviti zapore cest na gradbišču, kjer ni bilo nikogar? V posmeh vsem, ki smo se peljali mimo in izgubljali čas? Gre zgolj in samo še za “jebanje” državljanov v glavo, da se bo končno nekomu odpeljalo in bo naredil kakšno neumnost? Ali so res Darsovci tako nesposobni ali pa gre zgolj za njihovo hudobijo?

To, da Darsovci popravljajo ene in iste odseke avtoceste, je vsakomur jasno. Da potrebujejo za par sto metrov menjave asfalta vsaj dva ali več dni, je tudi standard. Da uvoze na avtoceste delajo dve leti in da del obvoznice gradijo tri leta, je pač del darsovske folklore.

Odsek med Uncem in Logatcem, kjer niti ne vem, kaj so delali, je pa povzročil enormne zastoje že prejšnji vikend in tudi ta vikend je bila situacija enaka, je zgolj dokaz njihove nesposobnosti. Ko bi lahko na celotni avtocesti tekel promet normalno, oni zaprejo vozni pas. Ko bi vsaj videl kje kakšnega delavca. Ko bi bilo vsaj gradbišče. Za občutek. Za dušo, da nekaj delajo.

Ampak ne. Nikjer nikogar. Niti znaka od gradbišča. En kombi je stal tam in pred njim je stal radar. Ja, ker ljudje tam peljejo s povprečno hitrostjo 2 km/h. Če kdo ne verjame, mu lahko pokažem podate iz Drajva, ki sem ga vklopil, ko se je začela kolona. Za par kilometrov 35 minut. Čestitke najbolj nesposobnim v državi, ki imajo za talce vse ljudi, ki plačujemo vinjeto.

Razumem, da ni delavcev, ki bi delali na gradbiščih – vsaj takšen občutek imam, ko se vozim mimo gradbišč, in ni nikjer nikogar. Ampak zakaj hudiča se odpre 5 gradbišč na odseku, če se potem to vleče vse skupaj v nedogled. Če naši gradbinci, ki očitno zelo dobro živijo na račun Darsa, niso sposobni v normalnih rokih zagotoviti storitve, ker imajo premalo delavcev, potem naj se iščejo drugačne rešitve. Ker to, kar se dogaja na naših avtocestah, že dolgo ni normalno.

Pa upam, da se vsi zavedamo, da ko bo Dars “uredil” tretji pas proti Ljubljani s smeri Domžal, bomo potrebovali že šesti pas. Ker zaprmej, bo zaradi njihove nesposobnosti to trajalo vsaj tri leta. Ljudje pa pač naj čakajo v kolonah in naj še naprej plačujejo vinjete za stanje na avtocestah.

En velik fak of Darsu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja