peter prevc peter prevc

Ko se poslovi Peter Prevc, joče pol Slovenije

Podaljšani vikend v Planici je bil precej čustven. Peter Prevc se je pred časom odločil, da se poslovi od smučarskih skokov, in to je storil prav v Planici. Verjetno nisem bil edini, ki je ob ogledu tekem in tudi kasneje ob ogledu poslovilnega dogodka potočil solzo. Kapo dol Petru za vse njegove uspehe in veselje, ki nam ga je pričaral, prav tako pa tudi za njegovo odločitev, da se poslovi, ko je še na vrhuncu kariere. Le redki so sposobni tega.

Sem čustven človek. Ampak nisem si mislil, da bom ob ogledu skokov oz. ogledu slovesa Petra Prevca potočil solzo. Nekaj časa sem še stiskal grlo in se trudil, da ne bi pokazal čustev, pa vendar ni šlo. Še posebej je bilo hudo, ko je Peter govoril in je tudi sam imel velik “cmok” v grlu.

Peter je osvojil ogromno – velik kristalni globus, tri male globuse v poletih, štiri olimpijske medalje, zlatega orla, tri medalje na svetovnih prvenstvih. V sezoni 2015/2016 je zbral 2303 točk, kar je še vedno rekord. 23 zmag v svetovnem pokalu, kar ga uvršča na prvo mesto slovenskih skakalcev.

Poleg vseh teh uspehov pa je Peter še prijazna in prijetna oseba, kar se je videlo tudi v zadnjih dneh pred njegovim slovesom. Ko tole pišem, mi gredo kocine pokonci, ker se je Peter odločil, da bo svojo čelado, s katero je skakal v Planici, podaril botrstvu. Za dobrodelne namene. Da bodo licirirali in tako pomagal pri tem projektu. Še več, sam je izjavil, da če ne bo nihče želel njegove čelade, jo bo pa sam kupil in tako pomagal temu projektu.

S Petrom smo zagotovo izgubili en delček velike Prevčeve družine, ampak ni šment, da nas bosta ta mlajša Prevca v prihodnosti razveseljevala in predvsem da bosta priimek Prevc še dodatno ponesla preko naših meja.

Peter, hvala za vse. In ja, spet imam solzne oči! Saj to ni več res.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja