stavka stavka

Zdravniki stavkajo in posledično delajo več za zasebnike

Stavka zdravnikov poteka že 11 tednov – če se ne motim. Kdo bi štel, kajne? Kljub temu, da stavkajo, pa zdravnikov to ne ovira, da ne bi delali za zasebnike. V bistvu v času stavke več delajo za zasebnike, kot so sicer. Logično. Saj stavkajo v tistih ustanovah, ki jim plačujejo prispevke. Lepo je biti zdravnik ko v javni službi stavkaš in dobiš plačilo za nameček pa več delaš pri zasebniku! Kdaj bo vlada ukinila dvoživke in onemogočila izkoriščanje sistema? Upam staviti, da bi kaj kmalu zdravniki prenehali stavkati, če bi vlada ukinila soglasja za delo v zasebnih ustanovah!

Saj ni res, pa vendar je. Zdravniki imajo svojo predstavo o svetu, v katerem navadni smrtniki živimo. Ker stavkajo v javnem sistemu, ki jim plačuje davke, imajo več časa, da lahko delajo pri zasebnikih. In ker stavkajo, to tudi s pridom izkoriščajo, je včeraj ugotovil portal Necenzurirano. Zasebne klinike imajo v tem času rekordno število posegov, za katere pa skrbijo – da prav imate tisti, ki stavkajo v javnem sistemu.

Ko bo naslednjič kdo od stavkajočih omenil, da se borijo za boljši zdravstveni sistem in za vse nas, mu lahko mirno pokažemo sredinec. Samo za lastni žep se borijo. In čisto nič drugega.

Dokler bo vlada dopuščala dvoživke, bo v Sloveniji zdravstvo v razsulu in čakalne vrste neskončno dolge. Komu ne bi bilo v interesu umetno podaljševati čakalne vrste, če obstajajo ljudje, ki so zaradi tega pripravljeni plačati posege v zasebnih ustanovah, ker ne morejo čakati na poseg dve leti? Naj te dvoživke zaposlijo, zasebniki, za njih plačujejo vse, kar jim sedaj plačuje “država,” in bomo videli, kako hitro se bodo potem stvari odvijale in v kakšno smer.

Žalostno je, da smo za Fides državljani Slovenije zgolj kolateralna škoda, ki ni vredna nit ficka. Vredna je le posebna kasta ljudi – zdravniki.

p.s.: niso vsi zdravniki enaki in veliko je takšnih, ki svojega poslanstva ne izkoriščajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja