stavka zdravnikov stavka zdravnikov

To ni več stavkovni boj, to je boj za demokracijo / Fides končno “stopil iz omare”

Fides je končno pokazal svoj pravi jaz in stopil iz omare z izjavo: “To ni več stavkovni boj, to je boj za demokracijo.” Razgalili so svojo desnosučno naravnanost in pokazali, da so zgolj in samo orodje v rokah Janeza, ki si na vsak način in na račun nešteto nedolžnih želi nazaj na ablast. Fides je s tem postal zgolj desnosučno trobilo in s tem izgubil še tisto malce kredibilnosti, ki naj bi jo imel.

Oni se borijio za demokracijo? Ja, ampak očitno ne razumejo pomena demokracije. Demokracija ni Janez in demokracija niso njihove plače. Fides se bori za Janeza in za svoje plače.

Sindikat, ki nima nikjer javno objavljenega števila članov (ker zakonodaja tega ne zahteva) in ki izsiljuje državo že tri tedne in ki že dolgo časa ne uživa več podpore ljudstva, je začel zopet spreminjati retoriko. Ampak sedaj je končno to retorika, s katero so odprli svoje karte in pokazali, čemu je njihov obstoj namenjen.

Seveda ne gre za boljše zdravstvo. Seveda ne gre za javno zdravstvo. Gre za nagajanje vsaki aktualni vladi, ko ni Janez na ablasti. In gre zgolj za lastne interese. Zgolj in samo upam, da jim vlada ne popusti, kajti v Sloveniji bi moralo obstajati pravilo, kot ga imajo v ZDA, da se s takšnimi ne pogaja.

Vlada naj ukine dvoživke in bo tako rešile vse težave našega zdravstvenega sistema, ki so se kopičile 30 let, ker nihče ni imel “jajc” presekati gordijskega vozla. Kar naenkrat ne bo več čakalnih vrst, zdravniki bodo nazaj želeli delati nadure. Tisti, ki pa si želijo delati pri privatnikih, pa naj jih ti zaposlijo in plačujejo za njih prispevke.

Volk sit, koza cela, državljani dobimo storitev, za katero plačujemo. In Fides pristane na smetišču zgodovine za vedno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja