ministerstvo ministerstvo

Ministerstvo za visoko šolstvo / človek se vsak dan nauči nekaj novega, kajne?

Ali ste vedeli, da v Sloveniji obstaja Ministerstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije? Ne? Tudi jaz ne. Do danes, ko sem po naključju (na x-u) naletel na spletno stran https://portal.evs.gov.si/prijava/, kjer je logotip “ministerstva“. Človek se vsak dan nauči nekaj novega, kajne? Do danes sem očitno živel v zmoti.

Ne, ne gre za “fake” stran. gre za dejansko uradno stran eVŠ, ki  predstavlja pomembnejše informacije s področja visokega šolstva v Sloveniji ter omogoča iskanje po zbranih podatkih o visokošolskih zavodih in študijskih programih. Na strani https://portal.evs.gov.si/prijava/ se prijavite s pomočjo svojega digitalnega certifikata.

Ampak ni poanta v tem, poanta je v ministerstvo. O tem, da je nekdo dejansko šel predrugačiti uradni logotip in mu dal E. Upam, da je vsakomur jasno, da nimamo ministerstva, ampak ministrstv. Ministerstvo za visoko šolstvo pa je Ministrstvo za visoko šolstvo.

Zanimivo, da tega očitno nihče od odločevalcev, ki so sodelovali pri tem projektu ni opazil. In da se je to znašlo “live”. Pfuj in pfej.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja