T Series housing T Series housing

Zemljevid lokacij novih radarjev na Hrvaškem / v Sloveniji jih ne bo, ker jih dvorni dobavitelj policiji ne zagotavlja

Te dni je veliko govora o novih radarjih na cestah in križiščih na Hrvaškem. Spodaj je zemljevid lokacij teh radarjev, ki ne merijo zgolj hitrosti, ampak tudi zaznajo, če voznik govori po telefonu in če je pripet z varnostnim pasom. V Sloveniji ni bojazni, da bi dobili takšne radarje, saj jih dvorni dobavitelj policije nima v svojem asortimanu, čeprav so takšne radarje v Sloveniji testirali že leta 2015, ampak jih je naša policija proglasila za neuporabne!

Na Hrvaškem bodo postavili 111 ohišij in v njih bo 37 kamer, ki pa jih bodo premikali. Do konca leta se bo število ohišij še povečalo za 40, saj želijo umiriti promet in tudi sankcionirati voznike, ki ne upoštevajo prometnih predpisov in jih kršijo. Glede na razmere na cestah je takšen sistem povsem smiseln, kajti čeprav v nekaterih ohišjih ne bo kamer, bodo ljudje vseeno bolj previdni, predvsem pa bo vožnja potekala po predpisanih hitrostih.

Gre za kamero Gatso T-Series, ki je bila testirana tudi v Sloveniji in so bili rezultati zelo dobri. Ampak kot že omenjeno, ima v Sloveniji eno podjetje primat pri dobavi opreme policiji in potem se vse prilagodi temu dobavitelju. Posledično to pomeni, da takšnih kamer pri nas ne bo, ker jih dvorni dobavitelj ne dobavlja.

Namesto da bi na policiji počistili svoje vrste in se odločali v dobrobit državljanov in umirjanja prometa, se odločajo v dobrobit izbranega dobavitelja. In tudi ko se zamenja oblast, se nič ne spremeni.

Kje so novi radarji na Hrvaškem? Spodaj na zeljevidu si lahko ogledate lokacije. Je pa veliko ohišij postavljenih na tistih destinacijah, ki jih bomo obiskali z začetkom turistične sezone na Hrvaškem. Torej previdno in predvsem po prometnih predpisih, ko se odpravljate na morje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja