Screenshot Screenshot

Nina Kojima ne razume pomena besed, ki jih uporablja / Klemen Jaklič ni zaslužni profesor na Oxfordu in Harvardu

Kaj je to strel v koleno? Ko tvitneš tako kolosalno nebulozo, da se ji smeji cel tviter.V bistvu pa ne poznaš niti pomena besed, ki jih uporabiš. To je uspelo Nini Kojima, tisti sodelavki RTV Slovenija, ki je poročala iz Anglije, za 4500 evrov na mesec in so jo na srečo že pred časom odrezali. Sedaj je goreča zagovornica SdSa in tvita takšne neumnosti: Klemen Jaklič je zaslužni profesor najimenitnejših univerz na svetu; Oxford&Harvard. S tvitom je požela salve navdušenja na desnem polu, ki očitno prav tako ne razume kaj pomeni besedna zveza zaslužni profesor. No, verjetno ne razumejo niti kaj pomeni profesor.

Seveda se ni ustavila pri tem. Nadaljevala je v povsem desnosučnem slogu: Klemen Jaklič je zaslužni profesor najimenitnejših univerz na svetu; Oxford&Harvard. S tem, ko poljuvate po njem in mu podtikate kršenje zakonov nad katerimi po dolžnosti in profesiji bdi, kažete zgolj svojo šibkost. Niste vredni spoštovanja, prav zato se mi tudi ne smilite. A smo lahko ponosni, da so med Slovenci veliki strokovnjaki, briljantnega uma? Prebudite se, živimo v svetu, kjer zmaga lahko enotnost naroda in ne razgrajanje lumpenproletariata.

Da. To je uspel sproducirati njen um. V bistvu je očitno tvitnila resnico o sebi, vendar se je zmotila in jo pripisala ostalim. Ker pač ne razume pomena besed, ki jih uporablja.

Klemen Jaklič pač ni zaslužni profesor.  Niti profesor. Ni na seznamu nobene od teh univerz. Ampak za Nino je to nepomembno. Je pa res, da je predaval en semester na Harvardu, vendar kot gostujoči predavatelj.

Ko so uporabniki x-a razložili Nini njene nebuloze, se je še drugič ustrelila v koleno in dokazala, da sploh ne razume, o čem piše in kaj pomeni beseda zaslužni profestor: Ja, razumem, da imate v mislih strokovno titulo…jaz imam v mislih pridevnik s katerim po svoji presoji opisujem človeka. Nisem mislila na uradno titulo, zaslužni, izredni, redni…sedaj bodo tisti, ki so “pravi ljudje” se bolj planili name

Ona pač opisuje Jakliča kot zaslužnega profesorja. Ker lahko. Ker desnica lahko dela kar želi in kar ji paše. V katerem svetu živijo ti ljudje? V svetu, kjer živijo tudi zmaji in ostala pravljična bitja?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja