Rjoju Kobajaši Foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool Rjoju Kobajaši Foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Rjoju Kobajaši skočil 291 metrov v projektu Red Bulla na Islandiji in postavil nov neuradni svetovni rekord

300 metrov je bila želja, vendar je Rjoju Kobajaši pristal pri 291 metrih na skakalnici Red Bulla na Islandiji in tako postavil nov neuradni svetovni rekord v skokih. Rjoju tako ni postal prvi skakalec v zgodovini, ki bi presegel magično mejo 300 metrov. Škoda, ker niso Red Bullovci poklicali Timija Zajca. Zaprmej bi šlo preko 310!

To, da ima Red Bull nore ideje, je jasno vsakomur. Tale sodi med tiste bolj nore. Sicer informacije ne bi smele priti v javnost do znanega rezultata, ampak v letu 2024 je takšne stvari težko skrivati in že pred dnevi je bilo na internetu ogromno informacij, da Red Bull pripravlja nekaj divjega. Nekaj norega.

Rjoju Kobajaši ima sicer osebni rekord 252 metrov iz Planice, tokrat pa so si vzeli čas in so skoraj dva meseca potrebovali, da so pripravili največjo letalnico na svetu v islandskem smučarskem središču Hlidarfjall v Akureyriju. Rjoju je tako postavil nov neuradni svetovni rekod, medtem ko ima uradnega še vedno Stefan Kraft iz leta 2017, ko je Vikersundu skočil 253,5 metra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Bull (@redbull)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja