delo na avtocesti delo na avtocesti

Zaradi povečanega prometa Dars predlaga javni upravi delo od doma v času krščanskih praznikov

Dars predlaga, da bi se delo v javni upravi v čim večjem obsegu opravljalo od doma v času krščanskih praznikov, ki so pred nami. V tistem obdobju namreč pričakujejo povečan promet in očitno je to njihova rešitev situacije s katero se vsi ostali srečujemo dnevno. Mogoča pa bi lahko začeli razmišljati o parnih in neparnih številkah in vožnji po avtocesti na takšen način.

Saj ni res, pa vendar je. Bom kar skopiral elektronsko sporočilo, ki ga Dars pošilja naokoli. Da ne bo kdo rekel, da si zmišljujem.

Kmalu po prvomajskih praznikih se bodo letos začeli tudi krščanski prazniki, ko imajo številne evropske države dela proste dneve in počitnice. V tem času pričakujemo povečan promet iz tujine, ki se združi z dnevnimi prometnimi konicami v Sloveniji. Po naših izkušnjah je ta čas eden od prometno najbolj obremenjenih, predvsem na vpadnicah v Ljubljano in ljubljanski obvoznici. Potovalni časi za pot v službo in domov se zelo povečajo.

Najbolj prometno obremenjeni dnevi bodo:

  • četrtek, 9. maja (vnebohod),
  • petek, 17. maja (petek pred binkoštnimi prazniki),
  • ponedeljek, 20. maja (binkoštni ponedeljek),
  • četrtek, 30. maja (sv. rešnje telo).

V teh dneh so prazniki v Avstriji, Nemčiji, Švici, Belgiji, na Nizozemskem in na Hrvaškem ter počitnice v Nemčiji, Švici in Belgiji.

Glede na navedeno je Delovna skupina vlade za pripravo in spremljanje izvajanja ukrepov za omilitev razmer na prometnem omrežju okoli Ljubljane odločila, da se s tem seznani Ministrstvo za javno upravo. Predlagamo, da proučite možnosti, da bi se v navedenih dneh delo v javni upravi v čim večjem obsegu opravljalo od doma. Na ta način bomo znatno prispevali k večji pretočnosti prometa.

Da, to je način reševanja sranja na naših avtocestah. Glede na to, da so včeraj, ko se je pol “Evrope” selilo na Hrvaško barvali črte na avtocesti proti Hrvaški in so imeli odprt le en vozni pas, me pri Darsu ne more nič več nič presenetiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja