gaza izrael gaza izrael

Zakaj Slovenija odlaša s priznanjem Palestine / zakaj šele sedaj začenja postopek priznanja

Slovenija je postala samostojna država leta 1991. Hrvaška, Litva, Gruzija, Latvija, Estonija so bile države, ki so nas priznale prve. Takrat nam je to pomenilo ogromno. Potem nas časovni stroj vrže v leto 2024, ko Izrael izvaja genocid nad prebivalci Gaze in cel svet anemično gleda stran. Zakaj Slovenija še ni priznala Palestine in zakaj odlaša s tem priznanjem? Moramo res biti vazali višjim interesom?

To, da Izrael izvaja genocid nad Palestinci v Gazi, je jasno vsakomur. Kot je tudi jasno, da ne gre za boj “proti terorizmu” edino, če so otroci teroristi in jih za to Izrael pobija dnevno. Več kot 15.000 otrok so tako Izraelci že pobili, ker očitno želijo izbrisati Palestince z obličja zemlje. In cel svet še vedno gleda stran in se dela, da je vse ok. Ja, nekoč se je zgodil holokavst, ampak to še ne opravičuje dejanj Izraela v sedanjosti.

Predsednik vlade je včeraj napovedal, da bo Slovenija začela postopke za priznanje Palestine. “Lubi buh,” pa kje ste bili do sedaj? Zakaj tega niste naredili že ob nastopu mandata. Ali pa je število mrtvih tisti dejavnik, ko se začnejo porajati takšne ideje?

Glede na to, da je zunanja ministrica Tanja Fajon pri Marcelu slepomišila o priznanju Palestine in bila povsem politikantska, me vse skupaj zelo žalosti. Ampak takšna je ta naša zunanja politika, ko je treba ugajati vsem. Nismo pizza, ne moremo ugajati vsem. Lahko pa imamo svoje stališče in lahko se zavedamo, da smo bili pred 30+ leti v podobni situaciji in ni bilo prijetno. Ampak Slovenija se očitno ni nič naučila iz tega in samo še klečeplazimo za ostalim svetom. Pfuj in pfej.

  1. To z Palestino in Izraelom se sedaj vrtimo kot mačka, ki lovi svoj rep. Zakaj, zakaj… Pred časom sem v Večeru prebral, da so ZN predpisale na desetine resolucij, ki bi jih moral Izrael zavezujoče upoštevati v vseh teh desetletij, pa nikomur nič, pri iraškemu Sadamu H. -pri bistveno manjšem ignoriranju ZN- pa vemo kako se je končalo…
    Moj občutek je, da gre za banalni biznis: Ne se zameriti Judom, ker ne bo več kreditov itd… Samo še en fun fact : lani je eno izr. podjetje prevzelo celotno bivšo firmo- zastopstvo renault-nissan Slovenija… prodajo in servis. Sprašujem se, kaj bi morali narediti, da vse skupaj zaprejo in se umaknejo, če bi bili močno zamerljivi…? Ali pa zaradi biznisa ne bi bilo nič drugače…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja