Screenshot Screenshot

OpenAI je predstavil GPT-4o

GPT-4o je nova, izboljšana različica ChatGPTa, ki jo je včeraj predstavil OpenAI. Omogočala bo prepoznavanje čustev, prevajanje, prepoznavanje slik, predvsem pa je izboljšana glasovna interakcija, ki bo omogočala bolj sproščeno pogovarjanje. Ampak to še ni vse. GPT-4o bo “desktop” aplikacija in bo na voljo brezplačno. Je to začetek konca Siri in Google Assistanta?

GPT-4o bo deloval bolj tekoče, saj ne bo “zamika,” kot smo ga navajeni do sedaj. Predvsem pa bo vse skupaj bolj človeško, vsaj tako je bilo videti na predstavitvi novega modela, ki me je po dolgem času navdušil.

Če sem bil do sedaj “malce skeptičen,” ker so bile stvari še okorne in precej “programerske,” pa je tole korak naprej in še en dokaz, da Sam Altman točno ve, v katero smer se želi premikati in se tudi premika. Predstavitev, ki jo je vodila Mira Murati (CTO), še ni bila popolna in je prišlo do napak, kar je sicer pričakovano. Ampak tudi v teh situacijah je GPT-4o odregiral zanimivo in ja, nismo še tam, ko bomo lahko 100 odstotno zaupali umetni inteligenci.

Zagotovo pa je GPT-4o že zelo blizu tega, kar je uporabno in kar “izpljune” tudi dobre rezultate. Dobrodošli v svetu umetne inteligence, kjer ne bomo več vedeli, kaj je res in kaj ni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja