ALES7317 1920w ALES7317 1920w

Olimpijska oblačila slovenske reprezentance so, milo rečeno, grozna / Sandi Murovec se je zopet “izkazal”

Včeraj je bila predstavitev uradne olimpijske kolekcije oblačil za Pariz 2024, v katerih bo slovenska reprezentanca. Tudi tokrat je oblikovanje prevzel Sandi Murovec in tudi tokrat smo dobili nekaj, kar je, milo rečeno, grozno. Zakaj hudiča se za tako pomemben dogodek, predvsem pa za promocijo Slovenije v svetu ne najde nekoga, ki dejansko te stvari obvlada oz. jih celo razume?

Sandi Murovec ni prvič oblikoval oblačil slovenske reprezentance. In tudi ni prvič razočaral. V bistvu je precej grozno že dejstvo, da OKS še vedno dovoli njemu oblikovanje javne podobe oblačil naših športnikov, ki nima nobene “rdeče niti”.

Še malce bolj smešno se mi zdi vse skupaj, ko preberem “razlago” oblikovne rešitve:

“V oblikovanju olimpijske kolekcije ni prostora za besedo revolucija, temveč evolucija, saj je po besedah Murovca vsaka naslednja kolekcija nadgradnja prejšnje. Pri oblikovanju je namreč zavezan osnovnemu pravilu: kolekcije se morajo nadgrajevati, in ne izključevati. Prav zato sledi vsebinskim in grafičnim smernicam, ki so se dobro uveljavile v slovenskem športu in jih danes lahko vidimo skoraj na vseh oblačilih slovenskih reprezentanc.”

Drži. In se strinjam. Vsaka naslednja kolekcija je bolj grozna. To mu je uspelo. In da, gre za nadgrajevanje. Ampak ne v pravo smer.

Italijani v Armaniju, Američani v Ralph Laurenu, Slovenci pa v Murovcu. Nekako tako je to v naši deželi. Tale oblačila, ki jih bodo nosili naši športniki so na nivoju kakšne 3. lige. Pa še tam bi verjetno oblikovalec popravil svoje dizajne, ko bi mu navijači “zatežili”. Pri nas pa OKS vztraja in vztraja. Kot bi bili talci Murovca!

ALES7317 1920w
Fotografija: Aleš Fevžer / vir: OKS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja