prst prst

Laži in zavajanja nasprotnikov zakona o evtanaziji na soočenju na nacionalki

Pred dnevi je na nacionalki potekalo soočenja o zakonu, ki bo urejal pravico do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja in o katerem bomo odločali na posvetovalnem referendumu 9. junija 2024. V studiu so na strani PROTI sodelovali tudi Aleš Primc, Metka Zevnik, Tina Bregant in Alenka Forte. Vsi zelo dobro poznani že od prej. To, kar so si privoščili s svojimi lažmi in zavajanji, je skrajno zavržno dejanje. Ne, ne gre za pobijanje, ne gre za porivanje ljudi z mostu in ne gre za zmanjševanje stroškov, kot so želeli prikazati. Gre zgolj za to, da naj ima vsak pravico o odločanju o tem, kako bo umrl.

Soočenje je bilo bizarno. Ampak kaj drugega nisem niti pričakoval. Tako je, če imaš na eni strani goreče potvarjevalce resnice, ki so vsi v en glas tulili iste dogovorjene floskule, in na drugi strani zagovornike zakona, ki poskušajo brez potvarjanja in predvsem z argumenti razložiti vse skupaj. Jasno je, da to dvoje ne gre skupaj.

V bistvu je to boj z mlini na veter. Ko je Metka Zevnik v debato vključila tudi Hitlerja, potem je bilo jasno, da se gre zgolj in samo za strašenje ljudi. Ko je Primc omenjal, da bodo lahko pobijali starejše ljudi, je vrag vzel šalo. Ko so začeli omenjati, da je strošek “poboja” nižji kot strošek pokojnin pa nisem mogel več spremljati te groteske.

Verjetno se zavedajo da lažejo in da potvarjajo, ampak je pa precej lažje, če govorijo stvari, ki marsikoga prestrašijo. Čeprav nimajo nobene veze z dejanskim predlogom in evtanazijo. Za desni pol je pač potvarjanje in laž nekaj povsem normalnega.

Na tem soočenju se je še enkrat pokazalo, da si določeni ljudje jemljejo pravico odločati o drugih ljudeh – kot pri splavu. Čeprav gre pri zakonu, ki bo urejal pravico do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja za to, da se lahko vsam sam odloči kako bo umrl. Ampak desnemu polu, ki je prežet s sovražnostjo, je to malo mar. Naj ljudje trpijo, če tako želi bog, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja