Škof Peter Štumpf: “Kdor bo dal svoj glas življenju, ima v cerkvi kaj iskati; kdor pa bo glasoval za smrt, pa naj v prihodnje ostane kar doma.”

Kako si cerkev razlaga 7. člen Ustave RS, kjer je zapisano: Država in verske skupnosti so ločene. Očitno po svoje. Škof Peter Štumpf je predstavil svoja stališča glede refendumov o evtanaziji in konoplji. Njegovo mnenje je dovolj povedno (vir): “Kdor bo dal svoj glas življenju, ima v cerkvi kaj iskati; kdor pa bo glasoval za smrt, pa naj v prihodnje ostane kar doma.

Seveda se ni ustavil pri tem in je nadaljeval v slogu, ki se pritiče cerkvi: “Referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane bo torej tudi referendum o slovenskem krščanstvu in narodnem obstoju. Jaz bom odločno glasoval proti evtanaziji in proti legalizaciji marihuane. Naj zmaga življenje. Tega smo vredni, za to molimo in Boga prosimo za naš obstoj.

Da tudi tega dela ne preskočim: “Kdor bo ostal doma, pomeni, da navija za smrt. Če nam je vseeno, ali bo zmagalo življenje ali smrt, pomeni, da nas preprosto ni.

Ja, to so ti verski influencarji, ki očitno živijo v nekih temačnih srednjeveških časih, ker je vse kar se zgodi zgolj in samo volja boga. In ti ljudje strašijo ljudi, da če ostaneš doma, da navijaš za smrt, da če glasuješ za smrt, potem ti ni treba več v cerkev.

Žalostno je tole. Sploh, če se zavedamo, da živimo v letu 2024, ko ljudje niso več ovčke, ampak znajo razmišljati s svojo glavo. Mogoče pa je čas, da se v Sloveniji uvede cerkveni davek, ki ga plačujejo zgolj tisti, ki pripadajo določeni veri. Me zanima kako tanko bi potem cerkev piskala.

Takšne izjave so pa za na smetišče zgodovine. Jaz sem ZA!

 

  1. Hja, če moli in prosi Boga za obstoj, mu mora iti pa res slabo. Večina nas za svoj obstoj dela. In če se ne motim, je Cerkev pridno molila v času kuge, vojn,…. pa, če me spomin ne vara, uspeha ni bilo ravno velikega.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja