Screenshot Screenshot

Nezakonita predčasna volišča via Janez Janša

Janez Janša že opravlja svoje poslanstvo. Tokrat je začel z dvomom v poštenost predčasnih volitev in včeraj je že spremenil retoriko in uporabil besedno zvezo – udeležba na nezakonitih predčasnih voliščih izven območja okraja. Da, tako si vnaprej pripraviš teren, če si poražen na volitvah. Še danes imate čas iti na predčasne volitve in še enkrat pokazati Janezu, da Slovenija ni njegov talec. Jaz sem opravil svojo državljansko dolžnost in na referendumu obkrožil štirikrat ZA!

Kar se je dogajalo pred leti v ZDA, se sedaj dogaja pri nas. Potrebno je ustvariti strah in dvom v poštenost volitev. Če ne verjameš povsem v svojo zmago, ker si s svojo retoriko in povsem napačnimi potezami naredil veliko škodo svojo stranki, potem začneš s podtikanji.

Najhujše pri tem je, da njegovi volivci dejansko verjamejo v to, in potem se ta agenda prenaša naprej. Če je pred dnevi pozival, da naj ljudje gredo na volišča v nedeljo, je seveda povzročil mobilizacijo levih volivcev, ki so z veseljem ustregli njegovi želji in odšli na predčasna volišča.

Ker se počasi zaveda, da je bila to enormna napaka, sedaj poskuša gasiti goreče olje z vodo. In škoda je seveda vse večja in večja. Me prav zanima, kaj bi se zgodilo v primeru, da SdS dobi največ glasov na predčasnih volitvah? Bi potem tudi trdil, da so bile volitve nezakonite in nepoštene?

Nič ne de, njegovi volivci imajo bolj slab spomin in čez teden dni se nihče več ne bo spomnil tega. Je pa žalostno, da si nekateri “najbolj demokratični med demokrati” tako po svoje predstavljajo demokracijo v Sloveniji. Mogoče pa bi Janezu res lahko zgradili en otok v zalivu pred Koprom, kjer bi bil dosmrtni kralj, princ, predsednik – karkoli si že želi biti. Slovenijo pa naj pusti tistim, ki jo imajo radi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja