Screenshot Screenshot

Zakaj policija tolerira skupino SOS (Slovenska obrambna straža) / je Poklukar že odstopil?

Se spomnite Rumenih jopičev? Sedaj imamo v Sloveniji SOS (Slovenska obrambna straža). Skupino mladcev, ki se je “samoorganizirala,” če verjamemo v pravljice, in ki jo častijo v SdSu. Zala Tomašič in Branko Grims sta navdušena nad njimi. Zanima me, zakaj policija tolerira skupino SOS in ji dovoli zborovanje na Prešernovem trgu. Je Poklukar že odstopil?

Ko sem pred časom zasledil prve objave o “vaši straži,” ki se imenuje SOS, sem se nasmehnil. Še ena Šiškova varda. Vendar sem se motil. Tole je dejansko precej podobna tvorba, kot so bili Rumeni jopiči, ki so z dvignjeno desnico pozdravljali na Prešernovem trgu v času Covida in “kolesarskih protestov”. Rumene jopiče je podpirala SdS.

SOS prav tako podpira SdS in njihovo delovanje je precej podobno. Sicer so se odločili, da bodo “obračunali” z migranti v Ljubljani. Pri tem mi je zanimivo, da jih ima večina na glavah maske, da se jih ne prepozna. Sicer pa gre po občutku za precej mlade fante, ki jih je nekdo izkoristil.

Ko je pred časom SdS začel uporabljati besedo “remigracija” in ko sem videl, da jo uporablja tudi skupina SOS, je bilo jasno, zakaj gre. Zgolj za to, da se v Sloveniji zopet zastrašuje ljudi. In kako to narediš najboljše? Tako, da organiziraš skupino, ki bo branila Slovence pred tujci. Strah je zasejan in lahko začneš pobirati sadove svojega dela.

Zakaj ob tem policija in Sova ne reagirata? Zakaj ne opravijo svojega dela. Povsod po svetu so takšne skupine prepovedane. Med “kolesarskimi protesti” policija ni razgnala Rumenih jopičev, ampak jih je pustila, da so provocirali. Tudi včeraj na Odprti kuhiniji policija ni posredovala, ko so pripadniki SOSa dvigovali desno roko.

Zakaj je temu tako, verjetno vedo zgolj tisti odločevalci v policiji. Mogoče pa je čas, da Poklukar odstopi, ker tole je šlo preko meja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja