iphone slovenski jezik iphone slovenski jezik

iPhone govori slovensko / slovenski jezik v iOS 18

Končno. Slovenski jezik bo z novo verzijo iOS 18 na voljo na vseh iPhone telefonih in iPad napravah. Majhen korak za Apple velik korak za Slovenijo. Za tiste z beta računom pa je slovenski jezik že na voljo na iOS beta verziji. In deluje. Sicer je malce “čudno,” ampak verjamem, da bo marsikomu to olajšalo uporabo iPhone telefona. Podrsnite navzgor za začetek – takšen je prevod za swipe up.

29. junija 2007 je bil predstavljen prvi iPhone. Sedaj, 17 let kasneje, pa je iPhone dobil končno tudi slovenski jezik. Precej časa je minilo, vendar sedaj imamo končno podprt slovenski jezik v iOS 18 verziji programske opreme.

Vprašanje je, koliko ljudi bo to uporabljajo, saj se je večina že navadila angleškega jezika. Je pa vsekakor lepo videti, da je med vsemi mogočimi jeziki tudi slovenski jezik.

Sam sem si namestil iOS 18, beta verzijo, da preizkusim tole novost, in priznam, da mi je malce težje karkoli najti, kajti vseeno sem povsem navajen na drug jezik. In zagotovo ne bom uporabljal slovenskega jezika na iPhoneu.

Prav tako nova verzija iOSa prinaša še cel kup izboljšav in predvsem spremenjen UI. Nekaj časa bom zagotovo potreboval, da se ga navadim. Ampak saj se navadimo vsega, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja