Screenshot Screenshot

Herta Kosmina in Biostile / šarlatanov ne morejo ustaviti za to pristojne institucije v tej državi

Herta Kosmina in Biostile. Vsak, ki kdaj preklaplja med TV programi, je že naletel na Herto. Njeni “produkti” oz. prehranska dopolnila rešijo vse težave, ki jih človek ima. Tudi tiste, ki jih sploh nima. Predvsem pa prinašajo enormne dobičke Herti in njenemu podjetju, ker ljudje pač verjamejo tej osebi. Staš Zgonik je za N1 v teh dneh v več člankih razkril način delovanja in predvsem kako so za to pristojne inštitucije povsem nemočne proti Herti in podjetju Biostile.

Herta Kosmina je kot dr. Oz. No, ona ni zdravnica, ampak delujeta pa na podoben način. Verjetno se še kdo spomni časov TopShopa, ko so bile oglasne oddaje na televiziji in so ljudje naročali izdelke, kot so kosmodisk, buttshaper in vse ostalo. Potem se je v vmešala politika in vse skupaj prepovedala.

Leta kasneje pride na sceno Herta Kosmina, ki v oglasnih oddajah “prodaja” prehranska dopolnila Biostile, ki rešijo vse in vsakogar. Da gre za resen biznis, je pokazatelj tudi bilanca podjetja, ki je v letu 2022 imeli preko 12.000.000 prihodkov. Da toliko ljudi verjame, da jim bodo “pripravki” Herte rešili njihove zdravstvene težave.

Ljudje ji zaupajo, čeprav nima nobenega znanja s tega področja. Je pa že pred tem v MLM shemi prodajala prehranska dopolnila. In izkoristila priložnost na slovenskem trgu in tudi na srbskem.

Da naše inšpekcije nekaj delajo, je razvidno iz številnih nadzorov in postopkov in kazni, ki so jih izstavili podjetju. Številke niso nizke, vendar očitno še vedno tako nizke, da jih podjetje plačuje in jim to niti najmanj ne škodi. Oz. da jim je boljše plačevati kazni, ki jih inšpekcije napišejo in jih itak plačajo tisti potrošniki, ki verjamejo, da jim bodo pripravki podjetja Biostile pomagali pri njihovih tegobah.

Prehranska dopolnila so pri nas deklarirana kot živila. In za njih ni potrebno dokazati učinkovitosti. To je ta težava v “sistemu,” ki ga nekateri zelo dobro izkoriščajo in bogatijo na račun ljudi, ki verjamejo, da jim bo en pripravek rešil njhove težave. Sama verjame, da so njihovi izdelki učinkoviti, ampak jih ne registrirajo kot zdravila, ker bi jih potem lahko prodajali samo v lekarnah. In tako ne bi bilo podjetje po poslovnih izkazih tako uspešno, predvsem pa ne bi moglo podjetje promovirati svojih izdelkov v oglasnih oddajah.

Včasih imam občutek, da je Herta vseprisotna. In se bojim, da bom nekoč, ko bom odprl omaro, njo zagledal v njej. Pa nisem njena ciljna skupina, ampak ko preklapljam med programi, vedno naletim na njo.

Dokler bo človeška neumnost zlata jama za proizvajalce in prodajalce takšnih prehranskih dopolnil in predvsem dokler ne bomo imeli urejenega tega področja in bo zakon takšen, da bo onemogočal takšne prakse, bo Herta še vedno mastno služila na račun ljudi, ki potrebujejo pomoč. In to zna zelo dobro izkoristiti.

Staš Zgonik, hvala, ker si brcnil v to temo.

Zanimiv je tudi pogled na erar za podjetje Biostile. Razumem, da podjetju pošta plača velike zneske, ker gre za prodajo po povzetju, ampak kaj pa dela Zavod za blagovne rezerve, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ZZZS? Mogoče lahko Staš brcne še v to!

erar biostile
erar biostile

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja