zatemnjen program zatemnjen program

Za zatemnitev programov med nogometnim prvenstvom ni kriva RTV in ponudnik RTV storitev

Včeraj, ko sem pisal o zatemniti programov in o rešitvi, sem opazil, da še vedno precej ljudi verjame, da je vsega kriva RTV in ponudniki TV storitev. Ne drži. Za zatemnjevanje programov je kriv izključno program, ki prenaša tekme in je zatemnjen, saj nima pravic za prenašanje tekem na drugem območju kot na tistem, za katerega pravice je drago plačal.

Vsako “pizdenje” čez RTV in ostale ponudnike TV storitev je tako nesmiselno, Tiudi pizdenje čez RTV, ki prenaša zgolj eno tekmo na dan, je nesmiselno – pravice so zelo drage in v Sloveniji je pravice za prenose kupil Sportklub Slovenija. In to za veliko denarja. RTV s svojim proračunom si tega ne more privoščiti in posledično RTV ni sama po sebi kriva za to. Živimo pač v kapitalizmu in ne pripada vse vsem.

Kaj pa pizdenje nad ostalimi ponudniki TV storitev, ki nimajo v svoji programski shemi programov Sportklub Slovenija? Je smiselno? Seveda je. Ampak to ne bo spremenilo dejstva, da jih drugi ponudniki nimajo v svoji shemi. Med seboj imajo pač sklenjene pogodbe in tudi to se plačuje med seboj. Ker je bilo to jasno že dolgo časa, bi se vsak pravi ljubitelj nogometa lahko pripravil na to in zamenjal svojega ponudnika. Ampak v Sloveniji je lažje valiti krivdo na druge.

Torej. RTV in ostali ponudniki TV storitev niso krivi, da so programi, kjer prenašajo tekme, zatemnjeni. Krivda je na strani zatemnjenih programov – čeprav ne morem govoriti o krivdi, kajti oni samo izpolnjujejo pogodbene obveznosti, ki jih ne smejo kršiti.

Upam, da je malce bolj jasno sedaj vse skupaj in da ne bodo več letele povsem nesmiselne kritike na tiste, ki s tem nimajo ničesar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja