viole viole

Andrej Grah Whatmough je sredi maja 2023 podpisal pogodbo za prenos tekem evropskega nogometnega prvenstva

Na omrežju x desnosučni pozivajo k ukinitvi RTV, ker niso uredili prenosa tekem nogometa, da b jih oni lahko gledali. Tisti, ki sicer ne plačujejo RTV naročnine, so najglasnejši. Ampak pri tem pozabljajo, da je bil Andrej Grah Whatmough tista oseba, ki je sredi maja 2023 podpisal pogodbo za prenos tekem evropskega nogometnega prvenstva. In Andrej Grah Whatmough je bil kader Janeza Janše. Čestitke za avtogol.

Večina komentatorjev, ki se v teh dneh “pizdi” nad zatemnitvijo programov, nima razčiščenih osnovnih pojmov o tem, zakaj pride do tega in kdo je “kriv” za to. Še bolj smešno je, ko taisti ljudje krivijo Golobovo vlado za to, da ni prenosa vseh tekem na nacionalki.

Ne razumejo pomena nacionalne televizije, še manj pa razumejo, kako poteka zakup takšnih prenosov in kdaj se to ureja. In ko se je delal zakup, je bil podpisnik Andrej Grah Whatmough, ki je bil eden izmed bolj zvestih kadrov Janeza Janše, ki pa mu kljub vsemu ni uspelo do tal porušiti RTV. Za njim je ostala luknja – ogromna finančna luknja, ki jo je težko sanirati.

Ko se taisti desnosučni sprašujejo, zakaj nacionalka ne prenaša vseh tekem? Saj sem že odgovoril na to vprašanje. Ker ima pravice, ki jih je kupil SportKlub. Seveda je nekaj drugega, če imaš ti več športnih kanalov in lahko prenašaš vse mogoče in nemogoče tekme in zelo dobro prodajaš oglasne bloke. Še boljše je, če je lastnik SportKluba tudi lastnik Telemacha, kjer so te vsebine izključno na voljo. Zmaga.

Ampak tako je to v kapitalizmu. Desnosučnim se toži po socializmu, čez katerega imajo toliko pripomb in ga zaničujejo. In očitno se v vsem tem času svobodne Slovenije še vedno niso naučili ali pa celo začeli razumeti, da nismo več v socializmu.

Mogoče bi bilo celo smiselno, da, preden začnejo pozivati k ukinitvi RTV, preverijo, kdo je bil podpisnik pogodbe. Ker tole izpade naravnost smešno in žalostno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja