malinska malinska

Temperatura morja v Malinski na Krku je 27 stopinj / in še vedno obstajajo zanikovalci podnebnih sprememb

Ko sem včeraj prispel v Malinsko, sem se odločil za osvežitveni skok v morje. No, razočaranje je bilo ogromno, kajti skočil sem v nenormalno toplo morje in ker me je “matral firbec,” sem šel po termometer (tistega za merjenje temperature mesa) in začudeno sem gledal v številko na njem. Temperatura morja v Malinski na Krku je bila 27 stopinj. Kljub temu, da bom letos dopolnil pol stoletja, tako visoke temperature Jadranskega morja v juniju še nisem doživel.

Seveda obstajajo v Sloveniji zanikovalci podnebnih sprememb, ki trdijo, da je vse to naravni pojav. Znanost se sicer ne strinja z njimi in če bi kdaj pomolili svoj nos izven internetov, kjer delijo svoje nebuloze, bi verjetno tudi pisali drugače.

Včerajšnji skok v morje je bil dejansko skok v nekaj toplega in zelo slanega. Posvem drugačen občutek je, ko skočiš v morje, ki ima 22 stopinj, ali pa v morje, ki ima še 5 stopinj več. Ker sem bil tako presenečen nad temperaturo, sem preveril še vse mogoče spletne portale in ugotovil, da je skoraj povsod po Jadranu tako visoka temperatura morja.

Seveda večini paše takšna temperatura morja, vendar tam, kjer je morje povsem mirno, je morje v takšnem primeru precej podobno “mlakuži”. Na srečo je v globinah še vedno precej hladnejše morje, tako da se vsaj ribe ne “souvidajo”. Če bodo šle temperature morja tako naprej, bo morje avgusta imelo vsaj 35 stopinj. In ne, niti na Maldivih se nisem kopal v tako topli vodi kot sem se včeraj v Malinski.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja