Restavracije z Michelinovimi zvezdicami na Hrvaškem / 1 x 2 Michelinovi zvezdici in 10 x 1 Michelinova zvezdica

Hrvaška se od danes lahko pohvali z eno restavracijo z dvema MICHELINOVIMA zvezdicama in 10 restavracijami z eno prestižno MICHELINOVO zvezdico, najpomembnejšo in najbolj prepoznavno gastronomsko oznako na svetu. To je jasno po današnji objavi zadnjega izbora MICHELIN za Hrvaško, v katerem se lahko z novimi zvezdicami pohvalita restavraciji Agli Amici iz Rovinja, ki ima od danes dve zvezdici, in restavracija Dubravkin put iz Zagreba, ki je prejela eno zvezdico, medtem ko so restavracije Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Reka), Alfred Keller (Mali Lošinj) in Korak (Jastrebarsko) uspešno obdržale svoje zvezdice.

»Novi MICHELINOV vodnik je ponovna potrditev odličnosti hrvaške gastronomije, ki je po zaslugi kreativnosti in strasti hrvaških chefov že prepoznana v svetu, kar potrjuje tudi zadnja odločitev Svetovne turistične organizacije, ki je našega chefa Rudija Štefana razglasila za globalnega ambasadorja gastronomskega turizma. Raznolikost ponudbe, avtohtone sestavine in bogastvo interpretacij hrvaških jedi so dodaten razlog za obisk številnih turistov, razvoj enoturizma in gastronomskega turizma pa prepoznavamo tudi v naših strateških dokumentih. Čestitam vsem, ki so bili letos uvrščeni v ta globalno aktualni gastronomski vodnik in verjamem, da bo vsako leto v njem svoje mesto našlo vedno več naših restavracij,« je povedal Tonči Glavina, minister za turizem in šport.

Oznako MICHELIN Green Star so uspešno obdržale restavracije Zinfandel’s (Zagreb), Konoba Mate (Korčula) in Korak (Jastrebarsko). Spomnimo, da to oznako prejmejo tiste restavracije, ki so še posebej predane gastronomiji, ki temelji na trajnosti in ekološki sprejemljivosti.

»Hrvaška je danes zelo prepoznavna kot kakovostna in privlačna destinacija, MICHELINOVE oznake pa so potrditev odličnosti hrvaške gastronomije in spretnosti naših chefov, ki s svojim delom in trudom prispevajo k zadovoljstvu naših gostov. Kot destinacija želimo slediti trendom odličnosti, ta MICHELINOV izbor pa dokazuje, da se imamo s čim pohvaliti, kar močno prispeva k promociji naše države kot kakovostne in prestižne gastronomske destinacije. Dejstvo, da ima Hrvaška danes skupno 93 restavracij, ki nosijo nekatere od oznak, bomo zagotovo znali uporabiti pri nadaljnji promociji, tako gastronomije kot produkta, kot tudi Hrvaške kot celostne destinacije,« je dejal Kristjan Staničić, direktor Hrvaške turistične skupnosti, glavnega nacionalnega partnerja Michelina, ter čestital vsem nagrajenim in izpostavljenim restavracijam.

Poleg omenjenih oznak je MICHELIN na seznam Bib Gourmand uvrstil tudi restavracijo Fakin iz Legrada, tako da se danes Hrvaška lahko pohvali s skupno 11 restavracijami s to oznako MICHELIN, ki jo prejmejo restavracije, ki ponujajo kakovostne menije po dostopnih cenah.

Dodajmo, da so nove oznake rezultat skrivnega ogleda hrvaških restavracij s strani strokovnih inšpektorjev MICHELINA, globalno najpomembnejšega in najbolj priznanega vodnika po restavracijah, na čigar straneh je objavljen seznam za Hrvaško.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja