Ko svetovno politiko furajo na pol dementni ljudje / Predsedniške volitve v ZDA / Joe Biden vs Donald Trump

5. novembra 2024 bodo v ZDA potekale 60. predsedniške volitve. Vse kaže, da se bosta med seboj pomerila aktualni predsednik Joe Biden in bivši predsednik Donald Trump. Ko sem gledal njuno soočenje pa sem dobil občutek, da gre za boj med dvema na pol dementnima osebama, ki sta že zdavnaj izgubila stik z realnostjo. Takšni ljudje furajo svetovno politiko.

Joe Biden se je rodil leta 1942. Donald Trump leta 1946. 82 let in 78 let stari osebi sta tisti, ki bosta odločali o “prihodnosti” sveta, saj so ZDA vseeno tista velesila, ki “odloča” o demokraciji v svetu in ki “ureja” svetovni red. Osebi, ki sta že zdavnaj izgubili stik z realnostjo in ki se na soočenjih zapletata v svoje misli, predvsem pa bolj kot ne zgolj obračunavata drug z drugim kot pa da bi imela kakšen jasen cilj kaj se bo dogajalo z ZDA.

Sicer sem na strani demokratov, ampak če Joe Bidena ne bodo pred tem zamenjali, bo to zame osebno precej veliko razočaranja. To, kar se dogaja Bidenu na soočenjih in na raznih sprejemih ni več normalno stanje. In če demokrati ZDA ne premorejo mlajše osebe, ki bi mu / ji zaupali tudi mlajši volilvci, potem imamo velik problem. Namreč, nihče več ne more verjeti, da gre za “utrujenost” in vse ostale razloge, ki si jih njegov PR štab izmišlja, da sanira škodo, ki jo povzroča.

Na drugi strani je Donald Trump. Oseba, ki se na soočenjih ukvarja z očitki in poskuša zmagati z desnosučno retoriko. Govoriš veliko, poveš malo, ampak pri tem omalovažuješ drugo stran. Retorika, ki sicer prinaša rezultate na njegovem polu, vendar to ni retorika, ki bi si je želel od osebe, ki lahko ponovno vodi velesilo kot je ZDA.

Ni smešno vse skupaj. Ravno obratno. Žalostno je. Da v vsem tem “bazenu” kandidatov ne premorejo dveh kandidatov, ki bi vsaj vedela kje sta in kaj govorita. Ampak to so ZDA in kdo smo mi, da bi razumeli kaj je demokracija, kajne?

p.s.: Da ne bo prišlo do napačnega razumevanja. Z demenco ne žalim teh dveh kandidatov. Ker demenca je pač stanje, ki se pojavi, in tega je ogromno. Ampak takšni ljudje, ki ne vedo, kje se nahajajo in kaj tam počnejo, si mogoče res ne zaslužijo, da vodijo svetovno velesilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja