kosarka ulica kosarka ulica

Mi vsi smo uličarji / Zakaj Erjavec in Sekulić ne odstopita, če nista kos svojim nalogam

Slovenska košarkarska reprezentanca ne bo nastopila na Olimpijskih igrah v Parizu. Po porazu z Grki sem pričakoval, da bo selektor reprezentance Sekulić podal odstopno izjavo, predvsem pa se bo posul s pepelom. Pa vendar sem doživel ravno nasprotno. Matej Erjavec, predsednik KZS od leta 2014, se je odločil za protinapad s kolosalnimi neumnostmi. Zakaj Erjavec in Sekulić ne odstopita, če nista kos svojim nalogam? Ju mora odnesti ulica?

Erjavec je za STA povedal: “Ta selektor, proti kateremu letijo strupene puščice, nam je v zadnjih letih prinesel uvrstitev na vsa velika tekmovanja, kamor nato pridejo tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar, evroligaški igralci .. Ne vidim, da je v njem težava. On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu. Vem, da imamo v Sloveniji veliko uličnih selektorjev, a ulica ni nikoli vodila politike KZS in je tudi v prihodnje ne bo.”

Mogoče bi taista oseba še enkrat premislila, preden daje takšne izjave. Če jaz pravilno razumem, je to mantra – “ne može nam niko ništa”. Ker itak so za poraze krivi igralci, za zmage pa selektor. Namesto da se po tekmah Luka Dončič posipa s pepelom, bi to moral storiti Sekulić, ki očitno že dolgo ni kos nalogi, ki jo opravlja. Če njemu zaupa Matej Erjavec, iz tega povsem logično sledi, da tudi on ni kos nalogi, ki jo opravlja.

KZS oz. Ejavec je dobil tudi odzive bivših košarkarjev. Goran Dragić, Raša Nesterović in Peter Vilfan niso več tiho. In ja, oni so “uličarji”. Oni so tisti, ki vedo o košarki ogromno in ki so za slovensko košarko storili ogromno. Glede na to, da so oni kritični do Erjavca in jih je on označil za uličarje, je to en tak primer, ko bi moral po hitrem postopku “spakirati kufre” in se posloviti od naloge, ki jo več kot očitno ne more in ne zna opravljati.

Ampak to se seveda ne bo zgodilo. Verjetno se tudi še kdo spomni Nike Barič in dogodka, ko jo je KZS “vrgel” iz reprezentance. Ja, to so stvari, ki se dogajajo v KZS in ki prikažejo, da imajo nekateri občutek, da so nedotakljivi.

Mogoče pa je res čas, da ulica pove, da si takšnega selektorja in takšnega vodje KZS ne želi več v Sloveniji. Da se lahko sestavi reprezentanco tudi brez Dimca in da lahko dobijo priložnost tudi drugi kadri in ljudje. Ki bodo svoje delo opravljali profesionalno, predvsem pa ne bodo za vse krivili druge, zmage pa pripisovali sebi. Žalostno je tole, vendar to je slovenska folklora.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja