Komitenti NLB in Addiko banke nikar ne polnite Revolut in N26 računa s kreditno kartico / uporabite SEPA nakazilo

Če ste komitent NLBja ali Addiko banke in imate tudi Revolut ali N26 kartico, potem ne polnite več svojega Revolut in N26 računa s kreditno kartico. Uporabite SEPA nakazilo, saj vas bo stalo precej manj kot pa direktno nakazilo s pomočjo kartice. NLB je namreč uvedel 1,5 odstotno provizijo za nakazila. Addiko banka pa kar 5 odstotno provizijo. To velja od 1. julija naprej.

Z drugimi besedami. Če ste sedaj za nakazilo na Revolut ali N26 uporabili “add money” in dodali denar s kreditno, plačilno ali obročno Mastercard kartico, vas bo to stalo precej. Za debetne kartice se ta provizija naj ne bi obračunavala. Pri 1000 evrih nakazila bo provizija 15 evrov, pri NLB pri Addiko pa 50 evrov.

Za SEPA nakazila se ne zaračuna provizija, se pa zaračuna transakcija, ki pa je odvisna od vašega računa in pa “paketa,” ki ga uporabljate. Ponavadi tam okoli pol evra. Razlika je očitna.

Zakaj je prišlo do tega? Zaradi “quasi cash” transakcij. Namreč, to so tiste transakcije, ki niso plačila, ampak gre za prenos denarja. In banka si je odrezala svoj kos pogače pri tem in marsikoga presenetila, ko je čudno pogledal v teh dneh, koliko provizije je plačal za nakazilo na Revolut ali N26 kartico.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja