had blog roni kordis had blog roni kordis

Slivnik

Pa mu je uspelo priti na vrh Dela. Glede na to kako je vodil Mag, pricakujem da bo Gantar kmalu prodal svoj 19,9% delez v Delu. In koliko novinarjev bo v kratkem zapustilo Delo? Ugibam, ampak verjetno kar precej.

Takle mamo :evil: demokracijo

 1. Mogoče bomo sedaj še podrobneje spremljali Delov VIP blog …

 2. dvomim, da bo večje število novinarjev zapustilo Delo. Delo (z majhno začetnico) v novinarskem
  poslu je zelo težko najti in tega se zavedajo tudi novinarji Delove hiše. Sicer pa je nekdo
  v prejšnjem zapisu lepo povedal – Lenuh. Takšne lenuške in samovščene novinarske bande kot je
  na Delu, ni po nobenem drugem mediju (mogoče RTV). Vsi so najboljši, kar pa producirajo, je
  eno veliko skrpucalo. Kar naj poskušajo na kakšnem zasebnem mediju in bodo tenko piskali.
  Zdaj pa se jim seveda fino gode. Vse lepo by the book in kolektivna pogodba … Na koncu ima
  novinar vestičar skoraj mesec dni dopusta na leto (da ne govorimo seveda o vseh drugih
  bonitetah, ki jih po manjših medijih niti ne poznajo – plačan GSM, regres …) zato, da prepisuje
  agencijske novice. Če bo kdo na vrhu uredil to bando, potem kapo dol. Glede vsebine pa se ne bi
  spuščal v debato, ker mi je popolnoma vseeno, ali je rdeča ali bela. Vedno je obarvana in to je
  problem. Če zdaj poskušajo spremeniti odtenek te barve, potem je to popolnoma razumljivo.
  Vesel pa bi bil, če bi obarvanost izginila – to pa je nemogoče.
  Da ne bo kdo mislil, da je vse, kar sem napisal natolcevanje. Sam delam z mediji že 10 let
  in poznam ozadja (vsaj tako upam) v več medijskih hišah. In kdor se najbolj baha z neodvisnostjo,
  je najbolj od nekoga odvisen. Prodana naklada namreč ni vse. Potrebno je prodati tudi
  oglasni prostor, pri čemer pa si vedno (!!!) odvisen od politične volje.

 3. pa še s temi presledki sem zajebal. Sorry vsakemu posebej, ki se bo mučil z branjem.

 4. se strinjam s teboj okoli agencijskih novic.. prav tako se strinjam, da se ne dela prevec.. in se strinjam da v sloveniji ni raziskovalnega novinarstva.. ampak se pa ne strinjam, da mora politika voditi medije.. to je pa moja pravica, da dobim informacije resnicne in nepotvorjene..

  in se strinjam s teboj glede oglasov in vsega ostalega.. ampak zakaj dati na mesto nekoga, ki je spravil mag v rdece stevilke.. je kaj taksnega potrebno?

 5. Delo je kupilo Mag, ko je bil predsednik uprave še Perovič in je bil “kao” v napačni politični struji. Vsi, ki danes delajo z mediji, vedo, da ga je težko obdržti nad vodo. Ne me narobe razumeti, ne zagovarjam “političnih menjav, vendar je mogoče razlog za to, da je tako majhen tednik, kot je Mag, spravilo pod vodo ravno to, da je brez dlake na jeziku pisal o mnogih političnih aferah. Posledica “napačnega” pisanja se v medijih takoj pozna v okviru odpovedanih pogodb za zakup oglasnega prostora. Sicer pa je Mag produkt zasebnega kapitala, blagovna znamka pa se je obdržla do danes. Ne tako kot Delo, ki je pravzaprav nastalo iz družbenega kapitala in preko raznih privatizacij postalo delniška družba. Bolj kot je zdaj Delo “v riti”, bo bolj težko. Mislim, da je treba pustiti času in Slivniku čas, da dokaže, kakšne namene ima. Če je prvi Slivnikov cilj povečanje prodaje naklade in prodanega oglasnega prostora, bo seveda moral najti nekoga, ki bo vsebinsko Delo zasnoval tako, da ne bo preveč kritično. Se pa da uspešno delati tudi brez “brezveznega” komentiranja, ki ga še zdaj vidimo v največjem slovenskem dnevniku. Važno je le, da si blizu kakšnega urednika in že lahko pišeš karkoli z namenom lažne argumentacije mnenj. Poglej na primer 24 ur. Kakšen komentar dogodkov je zelo redek pojav, pa vendar so po gledanosti enaki ali celo boljši od tekmecev, ki imajo na razpolago neomejeno večje vire. Skrajni čas je, da se tudi v “držvnih” firmah začnejo obnašati kot preostanek sveta.

 6. tudi s tem se strinjam.. pa vendar stojim na svojem bregu.. delo je moralo kupiti mag.. zakaj? to bosta pa precej boljse vedela kd in vlada.. so morale biti dolocene stvari urejene pred tem..
  poglej.. ti si iz novinarskih krogov.. jaz pa poznam te novinarje iz dela, ceprav sam ne delam v tem poslu.. in taisti novinarji, ki so bili prej tudi na magu, so povedali da slivnik ni tip cloveka, ki bi lahko vodil delo.. tak tip cloveka je bil mersol..
  imas pa prav.. pustimo casu cas in bomo videli kaj in kako se bo to resilo.. dejansko pa upam, da ne bo to se en izmed mnogih mimosunkov te nove ablasti..

Komentarji so zaprti.